Skip to main content

Baskien och Rioja 14-20 oktober 2023

Följ med oss till Baskien i norra Spanien, med sina kända vindistrikt, fantastiska matkultur och vackra byar. Vi besöker Bilbao med Guggenheimmuseet, kuststaden San Sebastian och smakar viner i välkända Rioja.

Vi reserverar oss för mindre ändringar i programmet som står utom vår kontroll.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Vi avreser från Norrtälje med buss och flyger via München till Bilbao. Ankomst till Spanien och Bilbaos flygplats ca 18.00. Vår svensktalande guide möter oss och efter en kort transfer checkar vi in på vårt centralt belägna hotell. Gemensam välkomstmiddag på hotellet. (M)

 • Dag 2

  Efter frukost väntar en guidad stadsrundtur både med buss och till fots i Bilbao. Vi börjar med en bussresa upp till berget Artxanda, här får man bästa utsikten över Bilbao – det gröna kuperade landskapet och floden Nevions väg mot Biscaya.
  Vi fortsätter sedan med en sightseeing till fots genom Bilbaos gamla stad bland kullerstensgator och charmiga torg. Här får vi se den gotiska katedralen, La Catedral basilica de Santiago, la Igleasia de San Anton, Plaza nueva, med alla sina tradionella pintxosbarer och den livliga marknaden Mercado de la Ribera.
  Lunchen äter vi på Guggenheimmuseets bistro och efteråt får vi på egen hand besöka museet. Modern Art Museum designades av den kanadensiska arkitekten Frank O. Gehry och har sitt privilegierade läge vid floden i det nya området Bilbao. Museet invigdes den 18 oktober 1997 av kung Juan Carlos I av Spanien. En fantastisk struktur från utsidan, detta får inte missas. Efter besöket promenerar vi tillbaka till hotellet som ligger ca 10 min därifrån. Middag på egen hand.(F,L)

 • Dag 3

  Idag ska vi besöka ”Puente Vizcaya”, Biscayabron som är en hängfärja som förbinder Portugalete med Las Arenas (del av Getxo) i provinsen Biscaya, Spanien och går över Nervions mynning. För
  lokalbefolkningen är den mer känd under namnet Puente Colgante. Biscayabron är världens äldsta hängfärja och uppfördes 1893.
  Vi fortsätter till den baskiska kusten och Gaztelugatxe-klippan, en unik klippformation som är ett välbesökt utflyktsmål. En slingrande stig tar en ut på klippan som blivit oerhört populär då den varit med i den berömda serien ”Game of Thrones”. Vi äter en lunch baserad på traditionell baskisk mat innan vi återvänder till Bilbao på eftermiddagen. Fri tid och middag på egen hand. (F,L)

 • Dag 4

  Vi checkar ut efter frukost och lämnar Bilbao för att spendera dagen i det världsberömda vindistriktet Rioja. Vi börjar med ett vingårdsbesök med vinprovning på Bodgas CVNE. CVNE är en välkänd och älskad spansk vinproducent med långa traditioner och intressant historia. Vi fortsätter sedan mot Bodegas Biagorri för ett guidat besök och vinprovning med lunch. Biagorri är en vingård med unik modern design. Efter lunchen åker vi den ca 2 h långa bussresan till San Sebastian. San Sebastian är beläget inne i Biscayabukten inte långt från spansk-franska gränsen och väl där checkar in på vårt hotell. Vi avslutar dagen med middag på hotellet. (F,L,M)

 • Dag 5

  Förmiddagen spenderas i ostens tecken. På Quesería J. Aranburu får vi veta allt om osttillverkning och även provsmaka deras egna ostar. Lunch äter vi på Sidreria Petritegi, ett ciderhus som drivs av fjärde generationen av familjen Otaño-Goikoetxea. Efter lunch är det dags för ciderprovning. José Joaquin tog över rörelsen på 70-talet och har sedan dess fört passionen vidare till hela familjen.
  Dagen avslutas i San Sebastian. Middag på egen hand. (F,L)

 • Dag 6

  San Sebastian är en elegant semesterort med vackra stränder och en pittoresk stadskärna. Den lockar alla typer av människor från surfare till gourmander. San Sebastian har världens högsta koncentration av Michelinlistade restauranger. Efter frukost så tittar vi närmare på staden under en sightseeing på ca 2 tim. Resten av dagen är fri. Vi samlas åter på kvällen för en gemensam avslutningsmiddag på Bodegón Alejandro som ligger i hjärtat av San Sebastian i gamla stan. (F,M)

 • Dag 7

  Vi checkar ut efter frukost och beger oss mot flygplatsen i Bilbao.
  På vägen gör vi ett stopp för lunch på egen hand. Vi beräknas landa på Arlanda sen kväll 23.45.

  Vi reserverar oss för mindre ändringar i programmet som står utom vår kontroll.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/10ArlandaBaskien och RiojaMer än 825 995:-Boka

Hotell

Hotel Silken Indautxu & Hotel Silken Amara Plaza
Bilbao : Hotel Silken Indautxu ligger i centrala Bilbao, bara 10 minuters promenad från Guggenheim-museet. Byggt i traditionell stil och med alla moderna faciliteter, ligger hotellet mitt i Bilbaos ko...