Skip to main content

Kryssning Bornholm och Visby med Viking Cinderella

Datum: 20-23 augusti 2023

Missa inte chansen till en helt unik långkryssning till danska Bornholm och därefter till Visby. Det här är en sommardröm för hela familjen med kritvita stränder, spännande utflykter och inte minst tre kvällar i skärgården ombord på kryssningsfartyget Viking Cinderella.
Solskensön Bornholm kombinerar hisnande vita vyer utmed kusten med idylliska gränder i Rönne och de karakteristiska korsvirkeshusen i den gamla delen av staden. Världsarvsstaden Visby med de slingrande, rosenprydda gränderna, ringmuren och medeltida kyrkorna tar dig tusentals år tillbaka i tiden.
Här inbjudes vi till en Östersjökryssning med två av dess vackraste och mest dramatiska öar, Bornholm och Gotland. Du väljer själv om du vill upptäcka pärlorna på egen hand eller att boka en utflykt för att få se mer av dem med en guide som berättar allt du vill veta. Besök ett av Bornholms fiskrökerier innan du tar ett dopp från en kritvit sandstrand. I både Rönne och Visby erbjuder lokala tillverkare av mat, godsaker och hantverk sina produkter. Ombord på Cinderella kan vi njuta av kulinariska upplevelser , glittrande underhållning, lek och bus för de yngre, och trevlig samvaro.

I land kan du utforska destinationerna på egen hand eller delta på de utflykter som Viking Line erbjuder (måste förbokas minst 7 dagar före avresa).  För att säkerhetsställa plats rekommenderar vi er att boka utflykter i samband med kryssningsbokningen, då efterfrågan på vissa är mycket stor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa med vår buss mot Viking Lines terminal, incheckning. Ombord på Viking Cinderella finns det något för alla. För de små finns ett helt äventyrsland att busa runt i, och så klart kommer Ville Viking på besök. Tillåter väderleken kan vi njuta av Stockholms skärgård från akterdäck med bra musikunderhållning. En 3-rättersmiddag dukas upp och när skymningen faller kan du slå dig ner i Étage för kvällens show.

 • Dag 2: Bornholm

  Efter en lång sovmorgon når vi vårt första mål danska Bornholm. Här väntar makalösa stränder och pittoreska små byar med korsvirkeshus och trånga gränder. Bornholm har de senaste åren vunnit renommé som gastronomiskt mecka. Passa på att testa öns egna specialiteter, som rökt sill, kvalitetsostar, lakrits och choklad.
  Vi lägger till i hamnen i den charmiga huvudorten Rønne, på promenadavstånd från centrum och badstränder.
  Vill du uppleva ännu mer? Förboka någon av de utflykter som erbjuds och bocka av Bornholms största
  sevärdheter.

 • Dag 3: Visby

  När morgonen gryr skymtar Visbys stolta siluett i fören. Här finns också ett stort utbud av utflykter att välja på och årets nyhet är ett besök i Lummelundagrottan. Heldagsutflykten till Fårö är en mycket populär tur, boka den i tid! Ett annat tips är att hyra en cykel och uppleva Visby från cykelsadeln. Vi stannar kvar ända till 18.00 så det finns gott om tid att sola, bada, gå på strövtåg och hitta egna smultronställen .

 • Dag 4

  Resan tillbaka till Stockholm spenderas kanske bäst på panoramadäck med milsvid utsikt över glittrande hav och grönskande öar. När vi angör Stadsgården på eftermiddagen dag 4 har du hela kappsäcken full av soliga upplevelser.

Karta

Hotell

Viking Cinderella
Välkommen ombord på Östersjöns enda renodlade kryssningsfartyg. Ta en 21 timmars slow cruise med fantastisk mat, taxfreefynd och soft underhållning, eller följ med på en lite längre tur och upplev pär...
Resekalender
1/10Rogers Resa Viking Line från 1 195:-
8/10CostadelSol från 14 990:-
8/10Dansbandskryssningfrån 2 495:-
14/10Baskien och Riojafrån 25 995:-
12/11Premium Madeirafrån 15 375:-
Kontakta oss