Skip to main content

Kryssning Höga Kusten med Viking Cinderella

Välkommen till världsarvet- Höga Kusten!

Datum: 28-30 maj 

Höga Kusten tar andan ur sina besökare. De dramatiska klipporna som stupar rakt ner i havet är resultatet av världens största landhöjning, hela 800 meter sedan isen började smälta efter den senaste istiden. Och den fortgår än i dag. Högakustenbron, Sveriges svar på Golden Gate, och det mäktiga Skuleberget är några av de mest kända landmärkena. År 2000 upptogs Höga Kusten på Unesco:s världsarvslista, och har på senare år poppat upp som en av Sveriges främsta destinationer.
Härnösand har ett rikt kulturliv och en historisk stadskärna belägen på en ö i Höga Kustens södra skärgård.
Staden har de senaste åren legat i toppen på listan över Sveriges bästa sommarstäder. Med sitt havsnära läge, unika butiker, evenemang, sevärdheter och vackra natur är Härnösand en perfekt skärgårdsdestination. Ett stort utbud av utflykter med olika teman från historia och natur till lokal mat och dryck. När vi styr ut från Härnösand glider vi som enda fartyg i världen inomskärs i fyra timmar genom Sannasundet till Högakustenbron, via surströmmingsparadiset Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde.
Resan toppas av alla upplevelser ombord med en härlig trerättersmiddag, en skaldjursbuffé , aktiviteter för alla smaker, underhållning, spa, ljusa sommarkvällar, shopping till taxfreepriser och allt annat som skapar en komplett semesterupplevelse.

 • Avgång från Stockholm kl 17.00, ankomst till Härnösand kl 09.30
 • Avgång från Härnösand kl 15.00. Vi åker på inomskärstur genom världsarvet Höga Kusten, som bl a tar oss förbi:
  • Sannasundet, förbi Lungö och Hemsön (ca 15.20)
  • Högakustenbron, 1867 meter lång (ca 15.50)
  • Storön
  • Fyren Högbonden, invigd 1909 (ca 17.00)
  • Ulvön, som främst är förknippad med surströmmingstillverkning (ca 17.40)
  • Mjältön – Sveriges högsta ö, 236 m ö h
  • Skuleskogens nationalpark
  • Trysundaön
  • Cinderella vänder mot Mariehamn ca kl 19.00
 • Ankomst i Mariehamn kl 07.30
 • Avgång från Mariehamn kl 08.30, ankomst till Stockholm kl 14.00

I land kan du utforska destinationerna på egen hand eller delta på de utflykter som Viking Line erbjuder (måste förbokas minst 7 dagar före avresa).  För att säkerhetsställa plats rekommenderar vi er att boka utflykter i samband med kryssningsbokningen, då efterfrågan på vissa är mycket stor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Buss från Norrtälje (min. 20 resenärer) på eftermiddagen till Viking Line Terminalen. När vi har installerat oss i våra hytter ombord väntar en härlig 3 rätters ā la carte middag tillsammans medan vi sakta glider ut från Stockholm. Under kvällen blir det underhållning i pianobaren och i nattklubben Étage som har förvandlats till en teaterscen.

 • Dag 2: Höga Kusten och Hörnösand

  Vi vaknar upp i Härnösand. Höga Kusten är utan tvekan en av norra Europas vackraste platser. Fartyget ligger ett stenkast från centrum med bevarade trähus och båtliv mitt i staden. Ni som bokat utflykter samlas på kajen för att åka på dem och ni andra kan uppleva staden enkelt på egen hand. På kvällen kan ni njuta av den vackra utsikten medan vi sakta kryssar inomskärs från Härnösand upp till Skagsudde via Högakustenbron. Vi lovar dig en utsikt som inte finns någon annanstans i världen!

  Utflykter:
  Stadsvandring, lunch & bergsvyer 625:-/person inkl. buss, guidning och lunch (3h och 40 min).
  Stadsvandring i Härnösand 240:-/person inkl. transfer och guidad promenad (1,5h)
  Hemsö fästning - historia och havsutsikt 725:-/person inkl. buss, guidning och lunch (3h och 40 min).
  Högakustenbron och lokala delikatesser 780:-/person inkl. buss, guidning och lunch (3h och 10 min).
  High Coast Whisky - rundtur med provning 980:-/person inkl. buss, guidning, provning och lunch (4,5h).
  Hernö Gin 595:-/person inkl. buss, guidning och provning av fem olika sorters gin, med och utan tonic (2,5h).
  Med linbana till Skulebergets topp 795:-/person inkl buss, guidning, Skulebergets linbana t/r och matig lunchsmörgås (4h och 10 min).


  Höga Kusten och Hörnösand
 • Dag 3

  Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i Cinderella SPA Wellness . Bada i jacuzzin, basta och bada kallbad eller bara koppla av en stund i relaxen med härlig utsikt över Stockholms skärgård, valet är ditt! Vi ankommer Stockholm på eftermiddagen.

Karta

Hotell

Viking Cinderella
Välkommen ombord på Östersjöns enda renodlade kryssningsfartyg. Ta en 21 timmars slow cruise med fantastisk mat, taxfreefynd och soft underhållning, eller följ med på en lite längre tur och upplev pär...