Skip to main content

Kryssning Ystad/Österlen och Visby med Viking Cinderella

Datum: 4-7 juni 2023

Missa inte chansen till en helt unik långkryssning till sköna Österlen och därefter till Visby. Det här är en sommardröm för hela familjen med kritvita stränder, spännande utflykter och inte minst tre kvällar i skärgården ombord på kryssningsfartyget Viking Cinderella. Ystad blev 2021 års favoritdestination!

Österlen i sydöstra Skåne kännetecknas av det sköna landskapet, ett långsammare sätt att leva och den vänliga atmosfären. Man erbjuder en unik kombination av vacker natur och intressant kultur som omges av en slingrande, vit kustremsa. Världsarvsstaden Visby med de trånga, rosenprydda gränderna, ringmuren och medeltida kyrkorna tar dig tusentals år tillbaka i tiden.

Här inbjudes vi till en Östersjökryssning med strandhugg både i Ystad och på Gotland där du kan upptäcka pärlorna på egen hand eller att boka en utflykt för att få se mer av dem med en guide som berättar allt du vill veta. Stranden Sandhammaren strax utanför Ystad har flera gånger utsetts till Sveriges vackraste strand där du kan sola och bada eller prova hisnande skärmflygning. I både Ystad och Visby erbjuder lokala tillverkare av mat, godsaker och hantverk sina produkter. Ombord på Viking Cinderella kan vi njuta av kulinariska upplevelser, glittrande underhållning, lek och bus för de yngre, och trevlig samvaro.

 • Avgång från Stockholm kl 15.30, ankomst Ystad kl 11.30
 • Avgång från Ystad kl 18.00, ankomst till Visby kl 09.30
 • Avgång från Visby kl 18.00, ankomst till Mariehamn kl 07.10
 • Hemresa från Mariehamn kl 08.30, ankomst Stockholm kl 14.00

I land kan du utforska destinationerna på egen hand eller delta på de utflykter som Viking Line erbjuder (måste förbokas minst 7 dagar före avresa).  För att säkerhetsställa plats rekommenderar vi er att boka utflykter i samband med kryssningsbokningen, då efterfrågan på vissa är mycket stor.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Buss från Norrtälje till Viking Line Terminalen. Ombord på Viking Cinderella finns det något för alla. För de små finns ett helt äventyrsland att busa runt i, och så klart kommer Ville Viking på besök. Tillåter väderleken kan vi njuta av Stockholms
  skärgård från akterdäck med bra musikunderhållning. En 3-rättersmiddag dukas upp och när skymningen faller kan du slå dig ner i Étage för kvällens show

 • Dag 2: Ystad

  Efter en lång sovmorgon når vi vårt första mål charmiga Ystad. Här kan du strosa runt bland inte mindre än 300 vackra korsvirkeshus och bara insupa den tvättäkta skånska atmosfären med pittoreska gränder, små caféer och butiker. Du behöver du inte gå vilse utan hittar lätt och snabbt till sevärdheter som Mariakyrkan, klostret och gågatan Stora Östergatan. Som alternativ kan du boka en utflykt som Österlens pärlor med besök på vingård. Glöm inte att packa med badkläderna! Från centrum är det inte långt till Ystad havsbad och Österlens kritvita sandstränder.

 • Dag 3: Visby

  När morgonen gryr skymtar Visbys stolta siluett i fören. På Gotland finns massor att göra för både stora och små. Kneippbyns vattenland och äventyrspark (ej avr. 28aug) står säkert högst på barnens önskelista, men det finns flera andra utflykter att välja på också. Heldagsutflykten till Fårö är en populär tur, boka den i tid! Ett annat tips är att hyra en cykel och uppleva Visby från cykelsadeln. Vi stannar kvar ända till 18.00 så det finns gott om tid att sola, bada, gå på strövtåg och hitta egna smultronställen .

 • Dag 4

  Resan tillbaka till Stockholm spenderas kanske bäst på panoramadäck med milsvid utsikt över glittrande hav och grönskande öar. När vi angör Stadsgården på eftermiddagen dag 4 har du hela kappsäcken full av soliga upplevelser.

Karta

Hotell

Viking Cinderella
Välkommen ombord på Östersjöns enda renodlade kryssningsfartyg. Ta en 21 timmars slow cruise med fantastisk mat, taxfreefynd och soft underhållning, eller följ med på en lite längre tur och upplev pär...
Resekalender
1/10Rogers Resa Viking Line från 1 195:-
8/10CostadelSol från 14 990:-
8/10Dansbandskryssningfrån 2 495:-
14/10Baskien och Riojafrån 25 995:-
12/11Premium Madeirafrån 15 375:-
Kontakta oss