Skip to main content

Magiska Färöarna 18-23 aug

Följ med oss på denna resa till det spännande öriket Färöarna. Tillsammans med en svensktalande guide får vi några härliga dagar i detta unika landskap. Under resan upplever vi den dramatiska naturen med vattenfall och branta klippor. Vi lär oss mer om landets kultur och historia då vi besöker kyrkor, museum och pittoreska byar. Förutom snabbt skiftande väder och ljudet av fågelsång råder det lugn och ro på dessa natursköna och fridfulla öar.

Mitt i Nordatlanten ligger 18 små öar med häpnadsväckande natur och ett sagolikt landskap som hämtat ut fantasin. Färöarna är en måste destination för den som önskar naturupplevelser i världsklass.

Vädret kan variera snabbt och det kan vara både sol och regn inom en och samma timme . Här bor vi på ett unikt hotell med naturen precis utanför fönstret och en lyxig SPA avdelning. En
svensktalande guide är med under hela resan.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa från Arlanda och ankomst till Färöarna mitt på dagen. På flygplatsen möter vår svensktalande guide upp oss. Vi stannar kvar på ön Vágar och åker direkt till Sørvágsvatn , vilket är Färöarnas största sjö. Här gör vi en lättare vandring på ett par timmar. För den som går hela vägen (cirka 90 min enkel väg) till den södra delen av
  sjön så väntar en synvilla som naturen själv har skapat. När vi vänder mot Tórshavn checkar vi in på Hotel Føroyar och därefter äter vi en gemensam välkomstmiddag . Lunch på egen.

 • Dag 2

  Idag väntar resans kanske absoluta höjdpunkt, en båttur till Vestmannaklipporna och ön Mykines ! Vår buss hämtar oss och tar oss till hamnen i Vestmanna där vi går ombord på en båt. Vi inleder med att åka norrut längs kusten och får se de imponerande lodräta stenväggarna och grottorna som letar sig in i klippan. Vi vänder om och fortsätter mot ön Mykines där Färöarnas största koloni av lunnefåglar finns under vissa delar av året. Vi går iland på denna sagoö och har några timmar på oss att utforska den. Ön är bitvis smal och väldigt brant, och man får bestämma själv hur långt och mycket man vill vandra. Några kilometers vandring västerut ligger Mykines berömda fyr, ett populärt mål. Men bara att lägga sig ner
  på marken och kika ner på fågellivet är en sevärdhet i sig. Vi tar
  sedan båten tillbaka till Vestmanna , varifrån vi hämtas av vår buss och vi får transfer tillbaka till vårt hotell. Lunch och middag på egen hand.

 • Dag 3

  I dag gör vi en utflykt till Tjörnuvik. Härifrån får vi se vackra vyer över natur och stränder och vår guide berättar historien om Risin & Kellingin : en jätte och hans hustru som försökte stjäla tillbaka Färöarna till Island. Vi fortsätter till byn Saksun som ligger fantastiskt beläget högt över en tidvattenlagun och inbäddad i en naturlig amfiteater. Eftersom det sägs att det endast bor fjorton invånare i byn så råder här ett lugn som är svårt att hitta i dagens samhällen. I en gammal bondgård finns numera ett historiskt museum och den som vill kan besöka muséet och då betalas entrén på plats.
  En kortare busstur väntar oss sedan då vi åker till ön Eysturoy . Här får vi vara med på en rundtur i byn Gjógv som ligger inbäddad i en vacker dal och med Färöarnas högsta berg i bakgrunden. På kvällen äter vi en gemensam middag . Lunch ingår.

 • Dag 4

  På morgonen åker vi mot Klaksvik som är Färöarnas näst största stad och ligger på ön Borðoy . Vi stannar till vid Kalakkur och får vid klart väder ett unikt fototillfälle från denna utsiktsplats. Vi fortsätter till Christianskirkja vilket är Klaksviks mest imponerande och anmärkningsvärda byggnad. Vi åker sedan tillbaka till Tórshavn för en stadsrundtur i en av världens minsta huvudstäder. Staden har både historiska byggnader och moderna butiker. Vi besöker biskopssätet Kirkjubøur som genom århundradena varit landets andliga och kulturella centrum. Vi ser Hoyvikar kirkja och besöker kulturcentret Nordens hus som har över 400 konst och kulturevent per år. Sedan tid att strosa på egen hand och kanske shoppa lite. Egen transport tillbaka till hotellet, antingen via hotellets shuttlebuss, en halvtimmespromenad eller med taxi (c:a 120DKK). På kvällen äter vi gemensam middag. Lunch på egen hand, middag ingår.

 • Dag 5

  Idag väntar en tur med färja till mysiga
  ön Sandoy som är en riktig pärla och en värdig avslutning på en fin resa. Trots närheten till
  Tórshavn härskar lugnet här och du möts av svarta sandstränder, spegelblanka sjöar, små charmiga byar och massor av får. Vi stannar till i de pittoreska samhällena Sandur, Husavik och Skalavik där vi
  njuter av lugnet och Färöarnas unika atmosfär bland de gamla trähusen med sina karaktäristiska grästak. Vi tar färjan tillbaka och under kvällen väntar en välsmakande 5 rätters avskedsmeny med lokala delikatesser på en av Tórshavns omtyckta restauranger. Lunch på egen hand.

 • Dag 6

  Efter en lugn morgon checkar vi ut från hotellet och åker till flygplatsen för vidare flyg till Sverige.

Karta

Resekalender
30/9Wien 30 sept - 3 oktoberfrån 13 975:-
6/10NUAB Viking Gloryfrån 3 055:-
22/10Baskien och Riojafrån 19 975:-
31/10Madonna Material Girlfrån 3 295:-
13/11Teater Tootsie med kryssning Viking Gloryfrån 2 085:-
Kontakta oss