Skip to main content

Magiska Färöarna 29aug-3sep

Följ med oss på denna resa till det spännande öriket Färöarna. Tillsammans med en svensktalande guide får vi några härliga dagar i detta unika landskap. Under resan upplever vi den dramatiska naturen med vattenfall och branta klippor. Vi lär oss mer om landets kultur och historia då vi besöker kyrkor, museum och pittoreska byar. Förutom snabbt skiftande väder och ljudet av fågelsång råder det lugn och ro på dessa natursköna och fridfulla öar.

Mitt i Nordatlanten ligger 18 små öar med häpnadsväckande natur och ett sagolikt landskap som hämtat ut fantasin. Färöarna är en måste destination för den som önskar naturupplevelser i världsklass.

Vädret kan variera snabbt och det kan vara både sol och regn inom en och samma timme . Här bor vi på ett centralt hotell i största staden Torshavn. En
svensktalande guide är med under hela resan.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa från Stockholm och ankomst till Färöarna mitt på dagen. Vår svensktalande guide möter oss på flygplatsen och vi åker till vårt första stopp, den lilla byn Bøur med små trähus och trånga gränder. Vår första färöiska lunch serveras hemma hos en familj i byn, där vi får en fin insyn i vardagslivet på Färöarna. Vi fortsätter längs den dramatiska kusten till byn Gasadalur och avslutar med det spektakulära vattenfallet Mulafossur som forsar nedför klippkanten. Vi åker sedan till vårt centralt belägna hotell i huvudstaden Tórshavn och checkar in. Vi promenerar sedan till en närbelägen restaurang och avnjuter en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår. (L,M)

 • Dag 2

  Efter frukost besöker vi biskopssätet Kirkjubøur som genom århundradena varit landets andliga och kulturella centrum. Vi fortsätter med en stadsrundtur i Tórshavn, en av världens minsta huvudstäder. Staden har både historiska byggnader och moderna butiker. Vi ser bland annat Hoyvikar kirkja och besöker kulturcentret Nordens hus som har över 400 konst- och kulturevent per år. Vi åker sedan till ön Vágar och Sørvágsvatn, vilket är Färöarnas största sjö. Om vädret tillåter gör vi en lättare vandring på ett par timmar. För den som går hela vägen (cirka 90 min enkel väg) till den södra delen av sjön så väntar en synvilla som naturen själv har skapat. Vi återvänder sedan till vårt hotell och resten av kvällen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand. (F,L)

 • Dag 3

  På morgonen åker vi mot Klaksvik, som är Färöarnas näst största stad och ligger på ön Borðoy. Vi stannar till vid en utsiktsplats och får vid klart väder ett unikt fototillfälle. Vi fortsätter till Christianskirkja vilket är Klaksviks mest imponerande och anmärkningsvärda byggnad. Efter lunch väntar en riktig höjdpunkt - en båttur till Vestmannaklipporna! Vi beger oss till hamnen i Vestmanna där vi går ombord på en båt som tar oss norrut längs kusten. Här ser vi de imponerande lodräta stenväggarna och grottorna som letar sig in i klippan. De mäktiga klipporna är nästan 60 meter höga. (Observera att turen är väderberoende och kan utgå eller skifta dag vid hårt väder) På kvällen återvänder vi till vårt hotell. Lunch ingår, middag på egen hand. (F,L)

 • Dag 4

  Idag börjar vi dagen med en utflykt till ön Eysturoy. Här får vi vara med på en rundtur i byn Gjógv som ligger inbäddad i en vacker dal och med Färöarnas högsta berg i bakgrunden. Vi ser bland annat den berömda ravinen som gett namn åt den charmiga byn. Efter lunch åker vi vidare till Tjörnuvik. Härifrån får vi se vackra vyer över natur och stränder och vår guide berättar historien om Risin & Kellingin: en jätte och hans hustru som försökte stjäla tillbaka Färöarna till Island. Vi fortsätter till byn Saksun som ligger fantastiskt beläget högt över en tidvattenlagun och inbäddad i en naturlig amfiteater. Eftersom det sägs att det endast bor fjorton invånare i byn så råder här ett lugn som är svårt att hitta i dagens samhällen. I en gammal bondgård finns numera ett historiskt museum och den som vill kan besöka muséet och då betalas entrén på plats. Lunch ingår, middag på egen hand. (F,L)

 • Dag 5

  Idag väntar en tur med färja till mysiga ön Sandoy som är en riktig pärla och en värdig avslutning på en fin resa. Trots närheten till Tórshavn härskar lugnet här och du möts av svarta sandstränder, spegelblanka sjöar, små charmiga byar och massor av får. Vi stannar till i de pittoreska samhällena Sandur, Husavik och Skalavik där vi njuter av lugnet och Färöarnas unika atmosfär bland de gamla trähusen med sina karaktäristiska grästak. Vi tar färjan tillbaka och under kvällen väntar en välsmakande 5-rätters avskedsmeny med lokala delikatesser på en av Tórshavns omtyckta restauranger. Lunch ingår. (F,L,M)

 • Dag 6

  Vi checkar ut tidigt från hotellet och åker till flygplatsen för vidare flyg till Sverige.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/8ArlandaFäröarnaMer än 827 995:-Boka

Hotell

Hotel Djurhuus
Ett medelklass hotell i Torshavn. Här finns alla nödvändiga faciliteter och läget är centralt. På rummen finns bl.a. TV, kaffekokare och gratis wifi. Hotellet har enbart en frukostrestaurang, men då h...
Resekalender
Kontakta oss