Skip to main content

Göta Kanal med Wadköping, Motala och Söderköping 13-15 juni 2023

En båttur på Göta Kanal är väl för många en önskeresa och på vår resa tar M/S Kung Sverker oss med på en av de vackraste delarna. Slusstrappan Borenshult som är kanalens brantaste består av fem sammankopplade slussar med en totalhöjd av 15 meter! Vi passerar Motala Verkstads fabriksområde där den svenska industriella revolutionen startade. På väg mot resans mål stannar vi i Örebro och äter en välsmakande lunch i Stadsträdgården och får en guidning i Wadköpings friluftsområde. I Motala besöker vi ett av Sveriges största motormuseum som bjuder på mycket nostalgi. Vi upplever Söderköping där de pittoreska Drothemskvarteren påminner om stadens tidiga historia.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Bussen avgår från Norrtälje busstation kl. 08.00 och kör sen mot Örebro, där vi stannar för lunch i
  Stadsträdgården som serverar ” hemlagad gastronomi i en miljö som andas harmoni” harmoni”. Ett stenkast därifrån
  väntar en guidad tur i Wadköping s friluftsmuseum som berättar om Örebros äldre bebyggelse, miljöer och människor. Vi fortsätter till Motala där vi checkar in på Motala Stadshotell , centralt beläget vid Stora Torget.
  En gemensam tvårättersmiddag på hotellet avslutar kvällen.

 • Dag 2

  Frukost och utcheckning på hotellet. En kort promenad ner mot hamnen och till Motala
  motormuseum , en pärla vid Vätterns strand. Här finns en av Sveriges största samlingar av bilar och motorcyklar presenterade i tidsenlig miljö. Det finns t.ex. en komplett fungerande bilverkstad från 20 30 talet, där "montörerna" pratar med varandra. Mycket nostalgi Efter besöket går vi ombord på fartyget M/S Kung Sverker för en tur på Göta Kanal till Borensberg . Vi slussar 12 gånger och avnjuter dagens lunch ombord. Turen tar ca 4 5 timmar med ett kortare stopp i Borensberg. Väl tillbaka i Motalahamn så går vi på vår buss och beger
  oss mot Söderköping Väl framme checkar vi in på vårt hotell Söderköpings Brunn och kvällen avslutas med en tvårättersmiddag på hotellet.

 • Dag 3

  Vi börjar dagen med frukost på hotellet och innan vi lämnar hotellet checkar vi ut och dagen i
  Söderköping är på egen hand, en charmig småstadsidyll med Göta Kanal som flyter genom staden. Drothemskvarteren ger oss en känsla av stadens tidiga historia och stadens minsta torg, Skvallertorget med konstinstallationer är väl värt ett besök. Varför inte äta lunch längs kanalen eller en glass i någon av alla glassbarer! Ca 14.30 så avgår bussen hem till Norrtälje där vi ankommer ca 18.30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/6NorrtäljeGöta Kanal med Wadköping, Motala & SöderköpingPå förfrågan6 795:-Boka på väntelista