Skip to main content

Irland 22-29 april 2022

 

Irlands dramatiska historia och magnifika landskap har alltid fascinerat och lockat människor från jordens alla hörn. Under denna resa får vi tillsammans möjlighet att uppleva detta storslagna land med alla dess spännande sevärdheter.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Ceád Mile Fáilte! Välkommen!
  Ankomst till Irland och Dublins flygplats.
  Vår guide möter oss och vi påbörjar vår rundresa med en färd mot Killarney där de
  första två nätterna spenderas. Resan tar ca fyra timmar men det blir lunchpaus
  samt besök till Irish National Stud & Japanese Gardens som är ett stuteri och en
  mycket vacker Japansk trädgård i Kildare. Trädgården designades i början av
  1900-talet och symboliserar mannens liv. Den är känd som den finaste japanska
  trädgården i hela Europa. Kvällen avslutas med middag på hotellet. (M)
  Dag 2.

 • Dag 2

  Efter frukost väntar vackra landskap under den berömda rutten Ring of Kerry,den mystiska och oförstörda regionen av Irland. Dess spektakulära skönhet är ofrånkomlig och beskrivs ofta som en av de mest natursköna vägarna i Europa.
  Här finns några av Irlands vackraste stränder, urgamla arvegods såsom Iron Age Forts & Ogham stones, gamla kloster och ett landskap som karvats ut av den senaste istiden för 10.000 år sedan!
  Första stoppet blir i byn Glenbeigh och Kerry Bog Village. Under besöket får vi lära oss hur en liten by fungerade under 1800 talet. Efter besöket finns tid att njuta av en utmärkt Irish Coffee.
  Vi fortsätter på ringen till nästa besök hos Brendan Ferris och hans vallhundar. Fårfarmaren ger en imponerande uppvisning av sina vallhundar och livet på en fårfarm i Kerry. Det är otroligt hur enkelt det ser ut för Brendan att med hjälp av
  sina hundar lugnt samla ihop och föra in fåren i sin fålla. Efter showen finns det möjlighet att ställa frågor och att få bekanta sig lite närmare med de ulliga djuren!
  Vi stannar och äter lunch på vägen. Vid ankomst till Killarney finns, om tiden tillåter, egen tid för shopping. Dagen avslutas med middag på hotellet. (F,M)

 • Dag 3

  Vi checkar ut från hotellet och fortsätter vår rundresa mot Mizen Head, Irlands mest sydvästliga punkt. På vägen besöker vi Molly Gallivans, en lantgård
  omgiven av förtjusande vyer. Rundturen undervisar om irländsk kultur och
  livsstil förr i tiden.Mizen Head i County Cork ligger längst ut på en halvö och är en stor
  turistattraktion på Irland, känd för sina dramatiska klipplandskap och fantastiska utsikt. Har vi tur kan vi se sälar, delfiner och tom valar härifrån.
  Vi stannar till i Crookhaven där vi får möjlighet att avnjuta en lunch i vacker miljö.
  Efter lunch fortsätter vi mot Bantry där vi efter incheckning på hotellet, får tid att utforska staden innan vi samlas igen för en gemensam middag. (F,M)

 • Dag 4

  Efter frukost reser vi mot Cliffs of Moher , en av Irlands största turistattraktioner. 214 meter över havet sträcker sig de magnifika klipporna och
  är 8 km långa.
  O’Briens torn står stolt och blickar över klipporna. Från Cliffs of Moher kan man
  se på en klar dag Aranöarna, Galway Bay, The Twelve Bens, the Maum turk bergen i Connemara och Loop Head i söder. Resan fortsätter genom Burrenområdet i county Clare, ett fascinerande kalkstenslandskap av platåer och backar. Västra sidan inkluderar de majestätiska
  Cliffs of Moher, Aran öarna och Connemaras stränder.
  Burren är en historisk och arkeologisk guldgruva. Här finns mer än 90 megalitgravar, stendösar, ett keltiskt high cross och ett antal ringfort. Naturen i Burren är väldigt ovanlig, med arktiska, alpina och medelhavsväxter blandade.
  Bergsklättrare och grottälskare besöker ofta denna delen av Irland. Vi kommer slutligen till
  Galway där vi efter incheckning på vårt hotell påbörjar en stadsrundtur. Galway är bäst att göra till fots eftersom den gamla stadskärnan är väldigt liten och full av smala men intressanta gränder att
  utforska.Staden har medeltida drag och vid vissa ställen kan man fortfarande se den gamla stadsmuren. Under rundturen får vi se Lynch’s Castle, Eyre Square, Spanska arken och katedralen.
  Det fullkomligt svämmar över av intressanta byggnader och områden. Dessa härstammar från det kulturella och historiska arvet som sträcker sig tillbaka till tidig kristendom. Under medeltiden regerades Galway av 14 stammar. Namnet lever kvar än idag då den fortfarande kallas stammarnas stad, City of the Tribes.
  Många av byggnaderna och monumenten är välbevarade och är en välintegrerad del av det dagliga livet i Galway. Vi samlas sedan igen på kvällen för en gemensam middag. (F,M)

 • Dag 5

  Idag gör vi en utflykt i det vackra landskapet Connemara. Vi får en insikt i livet på den irländska västkusten och besöker vackra Kylemore Abbey.
  Kylemore kloster är den äldsta benediktinska kyrkan i Irland. Nunnorna som
  bor här sedan 1920 har en lång historia som når tillbaka 340 år. Före nunnorna
  ägdes huset av Mitchell Henry, en engelsk affärsman som blev förälskad i det
  fagra landskapet här. Han byggde även Gothic kyrka mellan 1877 och 1881 som
  ett minne av hans fru, som gick bort i sjukdom alldeles för tidigt.
  Vi får en naturskön resa tillbaka till Galway där en gemensam middag väntar.
  (F,M)

 • Dag 6

  Vi checkar ut från hotellet och påbörjar resan genom landet mot huvudstaden Dublin.
  På vägen gör vi ett stopp vid Kilbeggan Distilleri Experience som ligger i den lilla byn Kilbeggan vid floden Brosna. Kilbeggan är ett av Irlands äldsta licensierade destillerier, från år 1757. Rundturen i det gamla destilleriet berättar dels om irländsk whiskeyhistoria och dels om livet på destilleriet för länge sedan. Ett stycke från gården är var whiskeyn produceras idag, traditioner från generation till generation brukas än idag i tillverkningen. Ni får lära er hur hela processen
  att tillverka går till. Turen avslutas naturligtvis med provning av den ädla drycken. Innan incheckning på vårt hotell väntar en guidad stadsrundtur i Dublin där vi får möjlighet att bekanta oss med stadens historia och den livliga nutiden.
  Vi besöker huvudgatan O’Connell Street, det nya monumentet Spire of Dublin och huvudpostkontoret GPO, som förr i tiden var en viktig plats för den
  irländska kampen för självständighet.
  Vi ser Dublins glansfulla kvarter samt parkerna St. Stephen’s Green och Phoenix Park som påminner om glamour på 1700 talet. De nya byggnaderna visar den
  moderna och livliga huvudstaden. Dublin kan beskrivas som en härlig blandning av supermodernt och väldigt gammalt!
  Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet. (F,M)

 • Dag 7

  Fri dag för egna strövtåg. Dublin erbjuder mycket att se och uppleva. Huvudgatorna för shopping är Grafton Street på södra sidan av floden Liffey
  och Henry Street på norra sidan. Det finns ett stort utbud av affärer, från exklusiva butiker till billigare alternativ. För den historieintresserade är det bara att dyka in i Dublins historia, t ex Trinity Universitets gamla bibliotek och historiska byggnader runt om i staden.
  På kvällen samlas vi för gemensam promenad till
  Arlington Celtic Night där middag och en irländsk show väntar. Arlington Hotel Knightsbridge bar har en irländsk Celtic kväll som är en minnesvärd upplevelse. Kvällen börjar med god mat, dryck och traditionell irländsk musik och dans. Under kvällen dansar de världsberömda Celtic Rhytm och bandet spelar irländska ballader. (F,M)

 • Dag 8

  Vår transferbuss tar oss till flygplatsen och vi påbörjar flygresan mot Arlanda.

Karta

Hotell

Hotell under rundresan
The Parkavon Hotel ***, Killarney The Maritime Hotel ****, Bantry Victoria Hotel ***, Galway Iveagh Garden Hotel ****, Dublin
Resekalender
30/9Wien 30 sept - 3 oktoberfrån 13 975:-
6/10NUAB Viking Gloryfrån 3 055:-
22/10Baskien och Riojafrån 19 975:-
31/10Madonna Material Girlfrån 3 295:-
13/11Teater Tootsie med kryssning Viking Gloryfrån 2 085:-
Kontakta oss