Skip to main content

Island 26-30 april 2023

Få länder bjuder på en så spektakulär upplevelse som Island och de vackra vyerna och platserna vi besöker liknar inget du upplevt förut!

Upplev denna hett exotiska ö mitt i Atlanten! Den isländska naturen är dramatisk med vulkaner, svarta lava fält, varma källor, sprutande gejsrar och magnifika vattenfall. Reykjavik bjuder på god mat, trendig shopping och ett pulserande uteliv.

Vi badar i den välgörande Blå Lagunen, bor centralt i Reykjavik samt upplever nationalparken Thingvellir med det mäktiga vattenfallet Gullfoss. Det finns även tid för egna strövtåg. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 26apr

  Vi lämnar Norrrtälje tillsammans med buss under förmiddagen. Avresa från Arlanda 13.50, ankomst till Keflavik på Island 15.05. Vår svensktalande guide möter med buss för resa till Centerhotel Arnarhvoll***, beläget mitt i centrala Reykjavik. Här kan vi alla nyttja hotellets SPA-avdelning kostnadsfritt. På vägen stannar vi till i Blå Lagunen och badar i det 38-gradiga vattnet. Handduk, ansiktsmask och en drink ingår. En gemensam välkomstmiddag serveras på hotellet, i Restaurang SKY bar på översta våningen med utsikt över Reykjavik.

 • 27apr

  Bussen hämtar för en rundtur i Reykjavik med omnejd med vår svensktalande isländska guide. Vi besöker bl.a. Hallgrimskyrkan, presidentresidenset och Hafnarfjördur som är Islands tredje största stad. Turen avslutas vid Nordens hus där vi kan avnjuta lunch (ingår ej) eller besöka Harpa, det nya konferens-och konserhuset. Eftermiddag/kväll på egen hand.

 • 28apr

  Den Gyllene Cirkeln, heldagsutflykt med buss.
  09.00 hämtar bussen vid hotellet. Färden går först till Halldór Laxnes-museet, en multimedial upplevelse som beskriver nobelpristagaren Halldór Laxness (1902-1998) liv och arbete. På Thingvellir, ”Tingvallen”, har mellan år 930 och 1798 alla för landet viktiga beslut fattats. Idag är detta ett av Unescos världsarv och även nationalpark på grund av sin vackra natur och belägenheten mellan två kontinentalplattor. På Island är de vulkaniska naturkrafterna tydliga på ett ofta omtumlande sätt. Efter besöket på Thingvellir fortsätter vi till Gullfoss (vattenfall) och de varma källorna i Geysir-området. Flera stopp på vägen. Gemensam lunch. Ledig kväll för middag på egen hand.

 • 29apr

  Denna dag lämnas öppen för frivilliga utflykter. Se nästa sida för förslag. På kvällen möts vi igen för gemensam avskedsmiddag på Kolabrautin Ristorante, belägen i konserthuset Harpa. Den spektakulära glasfasaden ger en fantastisk utsikt över bergen, havet och Reykjaviks centrum.

 • 30apr

  Förmiddagen spenderas på egen hand. Vi tar under eftermiddagen bussen till flygplatsen där flyget Keflavik-Stockholm avgår 16.25. 21.20 anländer vi till Arlanda och åker gemensamt till Norrtälje med vår buss.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/4ArlandaIsland På förfrågan14 750:-Boka på väntelista
Resekalender
23/4Spa-resa till Tallinnfrån 4 850:-
Kontakta oss