Skip to main content

Japan 17-28 november 2023

Följ med oss och vår kunnige svensktalande guide på en spännande resa till Japan!
I en sagolikt vacker natur möter urgamla tempel och traditioner ultramoderna megastäder med blinkande neonskyltar, högljudda spelhallar och närmast oändliga shoppingmöjligheter. I Kyoto och Nara känner du historiens vingslag när vi vandrar bland vidunderliga världsarv och deltar i en teceremoni, i mysiga Hiroshima känner vi samtidshistorien inpå skinnet innan vi tar snabbtåget Shinkansen till en av världens allra största städer, Tokyo. Vi besöker också Japanska alperna där vi checkar in på ett traditionellt varmbadhus, ett så kallat onsen. Resan går av stapeln i november precis när höstlöven är som allra vackrast. Att ligga i en uppvärmd utomhusbassäng och beundra det vackra höstlandskapet är en magisk upplevelse! Japan skall upplevas med alla sinnen och landets unika matkultur är en viktig del av resan.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa från Arlanda 14.20 med Finnair.

 • Dag 2

  Vi landar i Osaka och välkomnas av vår svensktalande guide. Vi startar med ett besök i den närliggande staden Nara. Staden var Japans första permanenta huvudstad och tack vare detta finns här många historiska byggnader och tempel. Vi promenerar genom Naraparken, där mängder av hjortar strövar helt fritt. Framför oss tronar Todaijitemplet, som sägs vara en av världens största träbyggnader. Vi får även se en av Japans mest berömda shinto-helgedomar, Kasuga Taisha, vackert inbäddad i grönska och omgiven av 3 000 lyktor. Vi fortsätter till Kyoto där vi ska bo de kommande tre nätterna. I över tusen år var Kyoto landets huvudstad och här finns hela 17 platser upptagna på Unescos världsarvslista. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår. (M)

 • Dag 3

  Efter en god natts sömn inleder vi dagen med att besöka Gyllene paviljongen, Kinkakuji. Paviljongen är omgiven av en vacker trädgård och nästan helt täckt av bladguld. Vi fortsätter sedan till det zenbuddhistiska templet Ryoanji, berömt för sina omsorgsfullt utplacerade stenar och sin sandkrattade trädgård. Hit söker sig människor för reflektion och eftertanke. Efter lunch får vi uppleva hur en riktig japansk teceremoni går till, som är en riktig konstform och vars syfte är att uppleva inre frid och stillhet. Dagen avslutas med ett besök i området Gion. Här bor och verkar fortfarande geishor. Om vi har tur får vi syn på en geiko som de kallas, på väg till kvällens evenemang. Stanna gärna kvar i Gion och ta er tillbaka till hotellet på egen hand. Här finns många trevliga restauranger och kaféer. Lunch ingår, middag på egen hand. (L)

 • Dag 4

  Efter frukost på hotellet åker vi till Shintohelgedomen Fushimi Inari, berömt för sina flera tusen rödorangea toriiportar. Vi beger oss sedan till det välbesökta Kiyomizutemplet, beläget högt uppe på en höjd som bjuder på en enastående utsikt över Kyoto. Eftermiddagen är programfri för egna aktiviteter. Lunch och middag på egen hand. (F)

 • Dag 5

  Idag lämnar vi Kyoto bakom oss och hoppar ombord på höghastighetståget Shinkansen för att åka västerut till Hiroshima, en resa på cirka två timmar. Den 6 augusti 1945 föll den första atombomben över Hiroshima. Allt inom en kilometers radie förvandlades till aska. Endast några väggar och tak på huset tillhörande Nämnden för Industrins främjande stod kvar. Vi promenerar genom Fredsparken och besöker bland annat Fredsmuseet. Vi tar sedan ett lokalt tåg samt färja över till den vackra ön Miyajima. Här ligger den omtalade shintohelgedomen Itsukushima med sin röda tempelport (torii) stående ute i havet. Templets äldsta delar är från 800-talet och finns på Unescos världsarvslista. Ön är också känd för sina ostron för den som önskar prova. Vi återvänder till Hiroshima och vårt hotell. På kvällen får vi prova en riktig japansk specialitet till middag – okonomiyaki, en slags pannkaka gjord på vitkål. Lunch på egen hand, middag ingår. (F,M)

 • Dag 6

  Idag packar vi en övernattningsväska då vårt stora bagage körs direkt till Tokyo. Efter att ha checkar ut från hotellet hoppar vi på tåget igen, denna gång åker vi i nordöstlig riktning mot japanska alperna och den mysiga universitetsstaden Matsumoto inte långt från Nagano där vinterolympiaden gick av stapeln 1998. Tågresan tar cirka sex timmar totalt och involverar ett tågbyte i Nagoya, där lunch med fördel kan intas. Matsumoto ligger vackert omgivet av berg och är mest känt för sina vackra vyer och sitt anrika slott. Den intressanta staden får vänta lite för först skall vi ut på den vackra landsbygden och bo en natt på ett traditionellt japanskt hotell, ett så kallat ryokan, där vi sover i traditionella rum på futonmadrasser utlagda på golv av tatamimattor. Här får vi också möjlighet att bada i varma källor. Onsen som japanerna kallar varma källor är en viktig del av den japanska kulturen och att bada här ger oss utlänningar en sällsynt möjlighet att känna oss riktigt japanska. Utanför Matsumoto ligger några av Japans mest anrika varmbadhus - detta är en upplevelse man bara inte får missa! Förutom att bada bjuds vi också på en traditionell japansk måltid innan denna spännande dag är över. Lunch på egen hand, middag ingår. (F,M)

 • Dag 7

  Idag har det äntligen blivit dags att utforska Matsumoto. Vi börjar med att besöka stadens i särklass mest berömda byggnad, Matsumoto slott. Den imponerande träbyggnaden från slutet av 1500-talet är ett av Japans äldsta slott och kallas ibland kråkslottet på grund av den svarta exteriören. En av Japans och världens mest kända samtidskonstnärer Yayoi Kusama föddes utanför Matsumoto. På Matsumoto City Art Museum besöker vi en fin utställning som följer Yayoi från det enkla livet under barndomen till dagens mer glamorösa tillvaro som superkändis och kulturell ikon. På eftermiddagen sätter vi oss återigen på tåget denna gång med siktet inställt på megametropolen Tokyo. Lunch ingår, middag på egen hand. (F,L)

 • Dag 8

  Idag börjar vi vår utforskning av Tokyo med en stadsrundtur. I centrala Tokyo bor ungefär lika många människor som i Sverige och räknar vi in förorterna är det hela 35 miljoner invånare. Vi åker direkt upp i Tokyo Metropolitan Government Building där vi får en magnifik utsikt över staden. Vi fortsätter till stadsdelen Shibuya, stadens shopping- och nöjescentrum. Här finns också den berömda gatukorsningen med sina många övergångsställen. Vi får se shintotemplet Meiji Jingu samt området Harajuku, populärt bland Tokyos ungdomar. Här finns mängder med färgglada klädbutiker och leksaksaffärer. Om man kommer hit under helgen är ungdomar utklädda till mangafigurer en vanlig syn. Efter lunch fortsätter vi till området Asakusa och det populära buddhisttemplet Sensoji. Nakamise, gatan som leder fram till templet är kantad av små butiker som säljer souvenirer och lokalt hantverk. Här känns det som om man förflyttats 50 år tillbaka i tiden, innan skyskrapor och högteknologiska uppfinningar. Kvällen är fri för egna aktiviteter. Lunch ingår, middag på egen hand. (F,L)

 • Dag 9

  Denna dag viger vi helt åt det sagolikt vackra berget Fuji. Ungefär 10 mil sydväst om Tokyo ligger den 3776 m höga vulkanen som för många är något av det första man förknippar med Japan. Fuji är Japans viktigaste nationalsymbol och dessutom ett heligt berg inom shintoismen. Den välkända toppen är oftast höljd i dimma för att sedan plötsligt visa sig i sin fulla prakt och sedan förvinna igen. Denna nyckfullhet gäckar många turister men gör bara japanerna ännu mer förtjusta. Runtom detta magiska berg ligger ett antal lätt tillgängliga utsiktspunkter. Vårt första stopp blir Arakurayama Sengen Park som räknas som en av de 10 vackraste platserna att skåda Fuji. Vi hinner också med ett stopp vid Fuji Visitor Centre innan det har blivit dags för lunch. Nu har det blivit dags för ett besök vid Kawaguchi-sjön, en av de 5 sjöar som ligger alldeles vid bergets fot. En lugn solig dag ser man här Fujis topp speglas i vattenytan. Oavsett väder är detta en mycket vacker plats att besöka. Här blir det väldigt påtagligt vilka enorma naturrikedomar som döljer sig i nationalparken runt Mt Fuji. Detta blir den sista möjligheten att få en skymt av Fuji innan vi beger oss tillbaka till Tokyo där en gemensam avskedsmiddag väntar. Lunch och middag ingår. (F,L, M)

 • Dag 10

  Dagen är programfri för egna aktiviteter. Shoppa loss på något av Tokyos många varuhus i det stora shoppingområdet Ginza. Här finns förutom exklusiva märkesbutiker även souvenirbutiker, lyxrestauranger och nattklubbar. Eller varför inte besöka något av Tokyos museum? För den teknikintresserade finns t.ex. Nationalmuseum för teknikutveckling och innovation, Miraikan. Ett besök i det blinkande elektronikdistriktet Akihabara är också att rekommendera. Här kryllar det av neonskyltar i alla färger man kan tänka sig. Lunch och middag på egen hand. (F)

 • Dag 11

  Det är dags att säga sayonara till Japan för denna gång. Vi får transfer till flygplatsen och tar flyget tillbaka till Sverige. Ankomst morgonen därpå

Karta

Resekalender
1/10Rogers Resa Viking Line från 1 195:-
8/10CostadelSol från 14 990:-
8/10Dansbandskryssningfrån 2 495:-
14/10Baskien och Riojafrån 25 995:-
12/11Premium Madeirafrån 15 375:-
Kontakta oss