Dagsprogram

 • 17 sep

  Vi lämnar Norrtälje mitt på dagen och flyger till Rom där vi landar vid 18.45. Vår buss hämtar oss på
  flygplatsen och tar oss till vårt hotell för incheckning och en gemensam välkomstmiddag i den italienska huvudstaden.

 • 18 sep: Rom-Civitaveccia

  Utcheckning från hotellet och färd till Civitavecchia där vi kliver ombord på MSC Seaside som avgår kl 18. Härliga dagar ombord och häftiga destinationer väntar!

 • 19 sep: Palermo, Sicilien

  Välkommen till Siciliens huvudstad Palermo som bjuder på soldränkta stränder, ett magnifikt landskap och superb mat. Vulkaner, nationalparker och historiska städer finns även på denna dramatiska ö.

 • 20 sep: Till havs

  Spendera dagen med det du tycker mest om! Kanske börja dagen med en god frukost i hytten för
  att sedan slappna av i solstolen med en god bok. Har du drömt om att köra Formel 1? Då har du chansen att testa F1 simulatorn ombord. Eller kanske utmana någon i gruppen på bowling? Möjligheterna ombord är många för att få en härlig dag till havs.

 • 21 sep: Ibiza, Spanien

  Ibiza, en liten ö med massor av härliga stränder och hemliga laguner. Här väntar också shopping på små
  marknader och i modeboutiquer. Ibiza tillhör ö gruppen Balearerna där Mallorca är den största ön och här trivs både kvardröjande hippies och jetsetfolk. Grannön Formentera med sitt kristallklara, turkosa vatten är ett populärt utflyktsmål.

 • 22 sep: Valencia, Spanien

  Valencia, födelsestaden för den världsberömda rätten paella, är Spaniens tredje största stad och den
  erbjuder allt! Här finns historia och kultur i överflöd, restauranger med härliga pintxos och tapas och mysiga gamla gränder varvat med moderna skapelser i Ciutat de les Arts i les Ciències . Valencias första arkitektoniskt intressanta
  byggnad är Unesco byggnaden La Lonja de la Seda det gotiska silkespalatset från 1500 talet med vridna kolonner och en liten patio med apelsinträd. Valencia var nämligen en del av den berömda sidenvägen från Asien till Europa.

 • 23 sep: Marseille, Frankrike

  Marseille är den äldsta staden i Frankrike och näst störst efter Paris. Om du vill ha den bästa utsikten finns det bara ett ställe att gå till, Notre Dame de la Garde, som tornar upp sig 154 meter över havet. Strosa runt i Vieux Port, som en gång var porten till Medelhavet. Här hittar du den populära teatern Théâtre National de la Criée och flera restauranger.

 • 24 sep: Genua, Italien

  Vi lägger till i centrala Genua , i stadens gamla hamn Porto Antico . Ett kvarter från Porto Antico ligger medeltida San Lorenzo katedralen, en imponerande byggnad med en skimrande svart och vit marmorfasad. Genua är en mycket brant stad och en rad bergbanor tar dig upp till fina utsiktsplatser. Här är det vanligt att husen har minst två entréer, en längst ned och ofta en på översta våningen mot nästa gata och nivå.

 • 25 sep

  Vi ankommer till Civitavecchia tidig morgon och tar vår privata buss till flygplatsen och reser till Arlanda via Oslo, där vi landar ca 18.30. Buss åter till Norrtälje.