Skip to main content

Portugals pärlor med smak av Sevilla

Datum: 26 april - 5 maj 2023

En kombination med Portugals varierande kust och bergsbyar till Spaniens vackra Sevilla och Torremolinos.

Algarve är Portugals sydligaste region där pittoreska byar ligger som på ett pärlband utmed kusten. Regionen bjuder också på dramatisk natur från bergsbyar till den klippiga västra kusten. Vi gör spännande utflykter med Vilamoura som bas och avslutar resan mot kontrasternas stad Sevilla och turistorten Torremolinos.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 26 april

  På förmiddagen möter vi upp vår färdledare på Arlanda flygplats och tillsammans med resenärer från Skellefteå landar vi i Faro vid 17-tiden. Kort transfer till vårt hotell i Vilamoura. Alla bor i rum med balkong och havsutsikt. Gemensam middag.

 • 27 april

  Efter frukosten möter vi upp vår lokalguide som tar oss ut på en liten rundvandring till fots i Vilamoura. Staden är en av Portugals populäraste turistorter, känd för sina vita stränder och stora marina. Här finns också romerska ruiner, ett casino och flertalet trevliga restauranger och caféer. Resten av dagen till eget förfogande.

 • 28 april

  Tavira är en vacker stad som ofta brukar kallas Algarves Venedig. Vår heldagsutflykt börjar i Tavira där vi gör ett stopp. Vi fortsätter sedan mot Olhão, en av regionens viktigaste fiskehamnar. Vi avslutar i Algarves huvudort Faro. Här utforskar vi de äldre delarna av staden och får tid att strosa runt på egen hand. Gemensam middag på hotellet.

 • 29 april

  En heldag att upptäcka Vilamoura på egen hand. Vilamoura har gott om mysiga restauranger som serverar fisk & skaldjur.

 • 30 april

  Dagens heldagstur tar oss genom Portugals trädgårdar och bjuder på sköna naturscenerier. Vi besöker bergsområdet Sierra de Monchique med en rik tropisk vegetation, bergsbyar och berömda varma källor. Silves, ett moriskt fäste från 1100-talet är ett av dagens besök. Turen avslutas på den högsta punkten i regionen Algarve.

 • 01 maj

  Västra delen av Algarve bjuder på höga klippor, öde stränder och en makalös utsikt. Vi åker så långt västerut som det går till Kap St. Vincent som kallas ”världens ände”, då det är den sydligaste punkten i Europa. Turen fortsätter till Lagos och slavmarknadsmuséet som finns i staden. Vi njuter sedan av landskapet i Ponta de Piadede, ett av de vackraste i regionen med fantastisk utsikt över Atlanten och klippformationerna. Middag på hotellet.

 • 02 maj

  Vår sista dag i Vilamoura så här kan vi upptäcka staden på egen hand.

 • 03 maj

  Vi påbörjar den ca 3 timmars långa bussresan som tar oss till Andalusiens huvudstad i Sevilla. Incheckning på hotellet. Vid 14-tiden möts vi av vår lokalguide som tar oss på en 3 timmars rundtur till fots i staden. Katedralen från 1400-talet och kungapalatset Alcazar är två av de stora sevärdheterna som vi ser från utsidan. Middag på hotellet.

 • 04 maj

  Vi lämnar Sevilla på morgonen och tar oss ner till kusten, till Malaga – en resa på ca 2,5 timme. Stopp med lunch på egen hand. Vi åker sedan till Torremolinos som var den första uppbyggda turiststaden på Costa del Sol. Middagen serveras på hotellet.

 • 05 maj

  Frukost på hotellet innan vi sätter oss på bussen för att åka mot flygplatsen och vidare hem till Sverige.

Resekalender
7/1Musikalen The Bodyguard med kryssning Viking Gloryfrån 2 675:-
10/3Whiskymässa Viking Cinderellafrån 2 575:-
13/3NHL New Yorkfrån 19 550:-
14/3Premium Madeirafrån 13 375:-
26/4Island från 14 750:-
Kontakta oss