Skip to main content

Premium Madeira 14-21 mars 2023

Kontrasternas ö

Utforska Madeira och du kommer märka att detta är en ö full av kontraster. Vädret skiftar i takt med att du tar dig upp och ner mellan berg och dalar, eller från den ena sidan till den andra. Vad ön har att erbjuda visar även att Madeira är det bästa av två världar. Efter en dagsvandring i milslångt naturlandskap kan du enkelt sadla om för en tur på stan där det finns shopping, trendiga barer och lyxiga restauranger med Michelinstjärnor.

Ett sagolikt landskap

Madeira kan liknas vid en flytande trädgård ute i Atlanten. Naturen är så nära Nya Zeeland du kan komma utan att lämna Europa. Landskapet skiftar mellan otillgängliga bergspassager, djupa dalar, lummig skog, öde hedar och fruktplantager. På ön finns världens största urskog som blivit utsett till ett världsarv. Madeira är känt för sina levador, som byggdes från 1500-talet i syfte att bevattna jordbruket. Idag tjänar de ofta som vandringsleder genom den vackra naturen.

Madeira – en fantastisk ö för utomhusaktiviteter

På Madeira råder utomordentliga förhållanden för utomhusaktiviteter i världsklass. De populäraste sporterna på ön är cykling, traillöpning, vågsurf och canyoning, en sport där man genom till exempel vandring, klättring eller nedstigning tar sig till någon av Madeiras alla natursköna platser. Det är lätt att boka turer och paket på plats med professionella guider som kan ön utan och innan, och som tar med dig till de mest sevärda omgivningarna. Vill du vara aktiv även på hotellet bör du besöka vårt Apollo Sports-hotell VIDAMAR Resorts Madeira.

Funchal, Caniço de Baixo och Santa Cruz

Apollo har hotell i Funchal, Caniço de Baixo och Santa Cruz. Funchal är öns huvudstad, som breder ut sig som en amfiteater på sluttningen ner mot Atlantens blåa hav. Här finns det bästa av två världar: stadsliv med restauranger, shopping och nattklubbar, samtidigt som Madeiras natur med grönskande berg och skogar ligger runt hörnet. Ungefär en mil från Funchal ligger Caniço de Baixo. Härifrån kan du ta dig till Funchal på under en timme, samtidigt som du bor i en lugn stad precis vid Atlanten med gott om vandringsstråk i närheten. På Madeiras östkust ligger Santa Cruz, en lugn småstad med gator som kantas av mysiga butiker, caféer och några få restauranger. I stadens centrum finns klapperstensstranden Palmeiras med både hav och en poolanläggning.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Gemensam avresa från Norrtälje för färd mot Arlanda. Ankomst till Funchal, flygtid c:a 5 timmar. Transfer till hotellet och gemensam välkomstmiddag.
  Vidamar Resorts Madeira***** har ett perfekt läge med vidunderlig utsikt över havet.
  Halvpension. Frukost och middag. Man tillämpar Dine Around, vilket innebär att du kan äta din middag på någon av hotellets fyra restauranger. Välj en fast trerätters meny på ā la carte-restaurangerna eller dra av 15 euro/vuxen på ā la carte-menyn.
  Stort och inbjudande poolområde med två infinitypooler (saltvatten) men man kan också bada från badbryggor. Solstolar, parasoller och handdukar erbjuds utan kostnad. Spaanläggningen, Thalasso Sea Spa med uppvärmd inomhuspool, bastu, jacuzzi och ångbastu erbjuder också olika behandlingar. För den som önskar vara aktiv finns det ett välutrustat gym och varierande träningspass. Gratis wifi. Dag- och kvällsaktiviteter. Roomservice. Hotellet ligger i centrum av Lido och till Funchal är det ca 2 km.

 • Dag 2-6

  Dag 2-6
  På denna Premimumresa ingår tre utflykter, se nedan. De dagar och tider då utflykter inte är planerade fyller du med precis vad du vill. Sol och bad vid poolen eller på SPA-avdelningen. Vill du vara aktiv deltar du i hotellets träningsutbud, gym, vattengymnastik och aerobics till exempel. Ta bussen till Funchal och besök den äldre delen Zona Velha som idag har förvandlats till ett färgstarkt och trendigt område där barer, butiker, restauranger och gallerier trängs. En färgstark upplevelse!

  Utflykter: Stadstur, promenad. Vi bekantar oss med Madeiras huvudstad Funchal genom en guidad stadsrundtur till fots och i buss. Vi avslutar turen med en vinprovning. (Dag II, onsdag)
  Ötur, västra Madeira. Madeiras västra sida har mycket att erbjuda och under denna heldagstur upptäcks det omväxlande landskapet. Utflykten utgår från sydkusten till Cabo Girão, en av världens högsta havsklippor, och fortsätter vidare till byn Ribeira Brava. En spännande färd väntar sedan på den dramatiska nordkusten, när turen fortsätter över högplatån Paul de Serra på vår väg till charmiga Porto Moniz. Lunch med dryck. ((Dag III, torsdag)
  Levadavandring – Serra D'Agua, 5 km
  Det här är en lätt och behaglig halvdagsvandring från Campanario på södra Madeira. Turen går längs levadan över Serra de Agua som bjuder på fantastiska vyer över den södra kusten, Encuemeada-passet och den lilla staden Ribeira Brava. Under vandringen berättar guiden mer om Madeiras flora och fauna och utsikterna som nästan är för bra för att vara sanna. (Dag VII, måndag)

  Tips på bokningsbara utflykter: Jeepsafari – östra och norra Madeira och Nunnornas dal.

 • Dag 7

  Vi samlas på kvällen för en gemensam avskedsmiddag på hotellet

 • Dag 8

  Hemfärd mot Arlanda och buss tillbaka till Norrtälje.
  Slutgiltigt program erhåller du senast vid ankomst till resmålet

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/3ArlandaPremium MadeiraPå förfrågan13 375:-Boka på väntelista

Hotell

Vidamar Resorts Madeira
Välkommen till VIDAMAR Resorts Madeira, ett högklassigt hotell med perfekt läge och mängder av sportaktiviteter. Kombinera levadavandringar och roliga gruppträningspass med avkoppling i solstolen elle...
Resekalender
Kontakta oss