Skip to main content

Sydafrika Rundresa 10-21 februari 2023

Sydafrika är ett av världens mest mångfacetterade länder. Med sitt otroligt skiftande landskap, sin rika flora, spännande fauna och sina vänliga invånare blir man som besökare betagen var man än befinner sig. Känn storstadens puls, utforska vindistriktet, fascineras av det storslagna Taffelberget och slås av häpnad när ni i en öppen safaribil kommer öga mot öga med lejon och elefanter.

Sydafrika erbjuder oslagbara upplevelser!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 10 feb

  Avresa från Norrtälje med buss till Arlanda för avresa på eftermiddagen med mellanlandning i Doha på vägen. (M)

 • 11 feb

  Ankomst till Kapstaden mitt på dagen där vi möter vår svensktalande guide. Med buss åker vi på en kort stadsrundtur som avslutas vid foten av Taffelberget. Om vädret tillåter tar vi linbanan upp till toppen där en magnifik utsikt väntar. Därefter checkar vi in på vårt hotell och på kvällen väntar en välkomstmiddag på en lokal närliggande restaurang. (F,L,M)

 • 12feb

  Efter en härlig frukost åker vi på en guidad dagstur runt Kaphalvön längs med den vackra kustvägen ”Chapmans Peak Drive”. Vi gör bl. a. stopp vid Godahoppsudden och vid Cape Point. Lunchen intar vi på en trevlig fiskrestaurang där man ofta ser sälar som ligger på klipporna utanför. Sen eftermiddag är vi tillbaka på hotellet igen. Middag på egen hand (F,L)

 • 13feb

  Denna dag är fri att på egen hand utforska Kapstadens skönhet!
  -Vill ni shoppa så finns både internationella kedjor och lokala hantverksbutiker i V&A Waterfront. -Besök världsberömda Kirstenbosch Gardens, en botanisk trädgård som ligger ca 15 min utanför centrum.
  -Ta en vandring upp för en av många toppar i Kapstaden. - Lev strandliv på Clifton, Camps Bay eller någon annan strand.
  -Eller besök den välkända Robben Island. Robben Island har i flera perioder fungerat som en fängelseö och är mest känd för att många svarta och färgade apartheidmotståndare, bland dem Nelson Mandela, satt som politiska fångar här. Sedan 1999 är ön med på UNESCO:s världsarvslista. (Biljetter måste köpas i god tid i förväg)
  (F)

 • 14feb

  Efter frukost på hotellet åker vi ut till en av de många kåkstäderna runt Kapstaden för att lära oss mer om kulturskillnaderna i landet och se hur en stor del av landets befolkning lever. Vi besöker något av välgörenhetsorganisationen A Reaching Hands projekt (www.areachinghand.com). En fantastisk och omtumlande upplevelse där vi får ett levande bevis på att materiell välfärd inte alltid är receptet för lycka. Gemensam lunch innan vi åker tillbaka till hotellet på eftermiddagen. (F,L)

 • 15feb

  Idag checkar vi ut efter frukost och en 4,5 tim bussresa väntar. På vägen stannar vi för ett par bensträckare innan vi anländer till Gondwana Game Reserve. Här ska vi tillbringa de närmsta dagarna. Efter en stärkande lunch med vacker utsikt beger vi oss iväg på vår första Game Drive, safari. På eftermiddagen/kvällen kommer många djur fram för att äta och dricka efter dagens heta sol och det finns stor chans att se några av Afrikas stolta djur. Middag serveras på lodgen. (F,L,M)

 • 16feb

  Efter tidig väckning åker vi ut på dagens första Game Drive. Parken sträcker sig över 11 000 hektar och här lever och frodas ett stort antal djur. Har vi tur så kan vi få se ”The Big Five”, buffel, lejon, elefant, noshörning och leopard som lever här. Väl tillbaka på lodgen så serveras frukost och därefter har ni fri tid innan lunchen. Kanske ett dopp i den härliga poolen lockar? Framåt solnedgången ger vi oss ut på en Game Drive i skymningen och när vi återvänder så väntar en god middag. (F,L,M)  

 • 17feb

  I gryningen beger vi oss ut på vår sista Game Drive för den här gången. Denna tid på dagen är ett av de bästa tillfällena att se djuren när de är som mest aktiva. Tillbaka på lodgen serveras frukost innan vi checkar ut. Nu beger vi oss mot det sydafrikanska vinlandet och bussresan dit tar ca 4,5 tim. Vi äter lunch på egen hand längs med vägen och checkar in på vårt centralt belägna hotell i Stellenbosch middag serveras på hotellet på kvällen. (F,M)

 • 18feb

  En dag att återhämta sig!
  -Ta en tur in till Stellenbosch, strosa runt bland butikerna och ät lunch på en av uteserveringarna.
  -På lördagar finns det ett flertal marknader att välja mellan. Ett av dom är Blaauwklippen Family Market som ligger ca 10 min bilresa från hotellet.
  -Testa på en av många hikingleder kring Stellenbosch, guiden kommer gärna med förslag!
  -Besök några av de många vingårdarna i Stellenbosch. (F)

 • 19feb

  Denna dag går i vinets tecken och dagens utflykt går till vinområdet Franschhoek. Två olika vingårdar med provningar hinner vi med innan en härlig picknicklunch på Mont Rochelle. Resans sista middag avnjuts på en härlig restaurang med en utsikt som är något utöver det vanliga! (F,L,M)

 • 20feb

  Efter frukost och utcheckning finns egen tid innan vi beger oss mot flygplatsen för att återvända till Sverige igen. Vi landar mitt på dagen påföljande dag. (F)

 • 21feb

  Ankomst Arlanda, buss till Norrtälje

  F = Frukost L = Lunch M = Middag

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
10/2ArlandaSydafrika - Kapstaden, safari & vinlandetMer än 834 975:-Boka

Hotell

Sydafrika Rundresa
Kapstaden : President Hotel 4 * i centrala Kapstaden ligger en minuts promenad från Sea Point Promenade, idealiskt för löparrundor längs kustlinjen och tillgänglighet till utomhus gym. Rummen är lufti...
Resekalender
18/8Färöarnafrån 24 975:-
Kontakta oss