Skip to main content

MS Nordkapp

MS Nordkapp renoverades 2016 och har nu en modern Arktis-inspirerad inredning. Ombord finns tre olika restauranger, bageriet och glassbaren Multe, en bastu och ett gym. Ute på däck kan du njuta av utsikten från en av våra två bubbelpooler. Vi har också en trevlig bar i fartygets för där du kan njuta av en drink. Fartyget har också ett stort receptionsområde där du förutom receptionen hittar en guide, ett konferensrum och en butik. 

MS Nordkapp döptes av Norges drottning Sonja 1996 och hennes jungfruresa gick till Shetlandsöarna. Fartyget började segla på den norska kusten i april 1996. Hon har också seglat i Antarktis. Sedan 2007 har fartyget varit del av Hurtigrutens flotta som seglar på den norska kusten.

MS Nordkapp har sitt eget Coastal Experience Team ombord och fungerar som en skola till havs. Med intressanta föredrag, presentationer och aktiviteter såväl inomhus som ute på soldäck blir det en spännande och lärorik resa. Ämnena varierar beroende på årstid och farvatten. Coastal Experience Team arrangerar dagligen föredrag, presentationer och kvällsaktiviteter. Du kan också delta i guidning från däck och lära dig mer om kulturen, djurlivet och naturfenomenen som möter oss längs kusten. Coastal Experience Team kommer också under resans gång uppmuntra dig att följa med på vandringar och uteaktiviteter för att dela med sig av det friluftsliv som är en naturlig del av den norska identiteten.

Fritextsökning
Kontakta oss
Öppettider:
  • Vardagar
    10:00 - 17:00
  • Telefontid från 09:00
För övriga tider kontakta oss för tidsbokning.
Adress:
Norrtelje Resebyrå
Lilla Torget 3
761 30 Norrtälje