Skip to main content

Svalbard 4-8 maj 2023

Mitt emellan Norge och Nordpolen ligger Svalbard, ett av världens mest exotiska och spännande resmål. Svalbardöarna erbjuder storslagen vild natur, gamla gruvor och isbjörnar. Nära 65 procent av Svalbards yta består av skyddade områden, däribland tre naturreservat, sex nationalparker, 15 fridlysta områden för fåglar och ett geologiskt skyddat område.

Extra tillval:

Hundslädestur (tid 4-5 timmar)
2100:- per person
För den som önskar finns möjlighet till ett nära möte med Svalbards slädhundar för att lära sig hur man kör hundsläde. Slädhundsturen går genom den vackra Adventdalen som bjuder på vackra vyer och goda chanser att se renar och fåglar.

Snöskotersafari (tid 4-5 timmar)
2850:- per person
Upptäck det vackra landskapet med en snöskotertur för att få möjligheten att upptäcka Svalbards natur på bästa sätt.

Trerättersmiddag på restaurang Nansen (hotellets restaurang)
575:- per person

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa från Arlanda med SAS via Oslo. Vid ankomst till Longyearbyen möts vi för att ta vår transfer till vårt hotell Radisson Blu Polar. Under eftermiddagen finns det tid för att på egen hand utforska denna nordliga utpost. På kvällen möts vi igen för att ta en transfer upp till Funken Lodge för en gemensam trerättersmiddag.

 • Dag 2

  Tillsammans med vår guide utforskar vi idag Longyearbyen som är Svalbards största och världens nordligaste stad. Vår guide tar oss genom staden och dess spännande kultur och historia. Vi besöker även Svalbard Museum som är ett natur- och kulturhistorisk museum om Svalbard och Arktis där vi får upptäcka mer om Svalbards historia och djurliv. Vi får även en portion konst i Galleriet innan vi återvänder till vårt hotell.

  Under kvällen blir vi hämtade för en resa till Camp Barentz som är vackert beläget i vildmarken öster om Longyearbyen. Här bjuds vi på en middag i Barentzstugan, som är en kopia av den som Willem Barentz och hans team övervintrade i under sin expedition i slutet av 1500-talet.

 • Dag 3

  Longyearbyen har en lång och spännande gruvhistoria, som vi idag ska få ta del av. Ett guidat besök i gruva nr 3 ger oss en klar inblick i en gruvarbetares vardag och vilket mörker som infaller så fort dörrarna stängs.

  Under kvällen beger vi oss ut bland Svalbards vackra isfjordar med båt. Även fast vi beger oss ut på kvällen bidrar midnattssolen men några extra ljusa timmar för att få njuta av Svalbards spektakulära natur . Under färden blir vi även serverade en trerättersmiddag.

 • Dag 4

  Denna dag finns möjlighet till aktiviteter på egen hand. För den som önskar finns det möjlighet att boka spännande tillvalsaktiviteter som t.ex. hundslädetur i adventdalen eller snöskotersafari där man får uppleva den vackra landskapet. Om man istället önskar att ha en avslappnad dag på hotellet så kan man även passa på att avnjuta en trerättersmiddag på hotellets restaurang Nansen.

 • Dag 5

  Under sista dagen hinner vi vakna och avnjuta vår sista frukost i Svalbard, kanske man vill hinna med att kika i någon butik innan transfern tar oss vidare mot flygplatsen.

  Väl åter på Arlanda tar vår gemensamma buss oss vidare till Norrtälje igen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/5ArlandaSvalbard 219 975:-Boka

Hotell

Radisson Blu Polar
Hotellet ligger i hjärtat av Longyearbyen med en perfekt utgångspunkt för att upptäcka arktisk kultur.
Resekalender
23/4Spa-resa till Tallinnfrån 4 850:-
Kontakta oss