Skip to main content

Sydamerika

Sydamerika består av ett flertal länder och dess bergskedja Anderna slingrar sig från Venezuela i norr hela vägen genom Ecuador, Peru, Bolivia, Chile och Argentina för att sluta vid Kap Horn längst ner i söder. Här presenteras några utav länderna:

Argentina med de imponerande Iguazufallen som delas mellan Argentina och Brasilien. Huvudstaden Buenos Aires är tangons förlovade stad. Gör en heldagsutflykt till en estancia på pampas där möjlighet finns att rida ut och se erfarna argentinska cowboys, gauchor, driva boskap.  

Brasilien Rio de Janeiro bjuder på ett pulserande storstadsliv, sambans stad. Åk linbanan till sockertoppen, gör ett besök till Kristusstatyn på Corcovadoberget, njut av ett härligt strandliv på Copacabana längs med den 350 mil långa Atlantkusten eller utforska världens största tropiska regnskog Amazonas, med ett stort växt- och djurliv.

Chile med en 400 mil lång kustremsa är rik på sina naturtillgångar skog, naturgas, koppar och vinodlingar. Vid foten av Andernas snötäckta toppar ligger Chiles huvudstad Santiago, en modern stad där skyskrapor samsas med fantastiska koloniala byggnader. Härifrån kan man med flyg ta sig till den mytomspunna ön Påskön, en resa som tar ca fem timmar, för att få uppleva dess stenstatyer på riktigt.    

Ecuador är ett litet land i Sydamerika. Huvudstaden Quito ligger på 2 850 m höjd bland imponerande berg och vulkaner. Passa på att besöka de fantastiska Galápagosöarna med den enorma Galápagossköldpaddan och blåfotade sulor för att nämna några av de sällsynta djuren.

Perus huvudstad Lima och inkarikets mytomspunna plats Cusco är populära städer att besöka. På mångas ”bucket list” finns inkafolkets heliga tempelstad Machu Picchu som sedan 1983 finns med på Unescos världsarvslista. Staden har tusentals besökare varje år och en av Perus mest kända sevärdheter. Här finns även Titicacasjön, Sydamerikas största sjö som ligger på gränsen mot Bolivia på 3812 m höjd och är den högst belägna sjön med reguljär båttrafik i världen.

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Fritextsökning
Resekalender
5/6Kryssning Bornholm med Visbyfrån 3 675:-
13/6Göta Kanal med Wadköping, Motala & Söderköpingfrån 6 450:-
21/6Kryssning Höga Kusten med Härnösandfrån 2 775:-
24/6Fira midsommar i Lissabon och kryssa på Douroflodenfrån 25 695:-
10/7Kryssning Ystad med Österlen och Visbyfrån 3 675:-
Kontakta oss
Öppettider:
  • Vardagar
    10:00 - 17:00
  • Telefontid från 09:00
För övriga tider kontakta oss för tidsbokning.
Adress:
Norrtelje Resebyrå
Lilla Torget 3
761 30 Norrtälje