Skip to main content

Den gömda skatten Brygge 13-17 september 2024

Brygge – staden i Belgien som anses vara ”en gömd skatt” med dess otroliga skönhet, charm och historiska betydelse. Brygges centrum är fyllt av välbevarade medeltida byggnader, kullerstensgator och långa kanaler. Det är som att kliva tillbaka i tiden med sina historiska gator och dess fantastiska arkitektur.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: 13 september

  På förmiddagen möter vi upp vår färdledare på Arlanda flygplats och tillsammans med resenärer från Skellefteå flyger vi mot Bryssel. Vi landar före 14-tiden och blir hämtade av vår buss som kör oss till vårt centrala hotell i Brygge – NH Brygge****. Gemensam middag på kvällen.

 • Dag 2: 14 september

  Idag kliver vi tillbaka i tiden och upptäcker den medeltida staden Brygge. UNESCOs världsarvsstad har fördel av sitt rika förflutna och erbjuder otaliga romantiska platser och underverk. Ni kommer bli förälskade i dess pittoreska kanaler, gotiska konstruktioner och det kulturliv som gör Brygge det till det perfekta resmålet! Idag tar vår engelsktalande guide oss på en rundtur för att lära känna staden bättre. Turen avslutas med en båttur på kanalerna, även kallat ”Little Venice”. Kvällen fri för egna aktiviteter.

 • Dag 3: 15 september

  Idag möts vi vid 13-tiden för att promenera till Bryggeriet ”De Halve Maan”. Detta autentiska bryggeri i stadens centrum är ett familjeföretag som sträcker sig tillbaka genom sex generationer. Här bryggs den lokala ölen ”De Brugse Zot”, en smakrik öl med hög jäsning baserad på malt, humle och en speciell jäst. Den gamla traditionen hos detta bryggeri har bevarats i ett spännande museum. Vi får en guidad rundtur, både i det moderna bryggeriet och i museet. I slutet av rundturen ska vi förstås smaka på den läckra ölen. Kvällen fri för egna aktiviteter.

 • Dag 4: 16 september

  Vi besöker en av Brygges riktiga chokladtillverkare ”Pralinette” där passion och tradition är av stor vikt. Alla chokladkreationer tillverkas för hand enligt traditionella metoder. Denna konsthantverkare har nyligen fått märkningen ”handgjord i Brygge”. I demonstrationsstudion kommer de att förklara allt från böna till chokladkaka. Vi kommer att se hur kvalitetschoklad tempereras tills den krymper, skiner och knäpper precis lagom. Du kommer att lära dig hur praliner formas, fylls, försluts och tas ut ur formen. Vi kommer naturligtvis få smaka på några chokladbitar också! Eftermiddag och kvällen fri för egna upptåg.

 • Dag 5: 17 september

  Ännu en dag att upptäcka staden Brygge och dess belgiska godsaker. Kanske äta en belgisk våffla till lunch, och handla hem lite utsökt choklad? Förmiddagen är din!

  Bussen som ska ta oss tillbaka till Bryssels flygplats hämtar oss cirka kl. 14.30, sedan börjar resan tillbaka hem till Sverige.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/9ArlandaDen gömda skatten Brygge213 395:-Boka

Hotell

NH Brygge
NH Brygge**** erbjuder gratis wi-fi i alla rum. Med sitt bekväma läge mitt i centrala Brygge har du har nära till både attraktioner och intressanta matställen. Boendet erbjuder fitnesscenter för att g...
Resekalender
26/5Visby & Ystadfrån 5 375:-
Kontakta oss