Skip to main content

Kryssning Bornholm & Visby med Birka Gotland 25 - 28 augusti 2024

Missa inte chansen till en unik långkryssning till danska Bornholm och därefter till Visby. Denna resa är en sommardröm för hela familjen med kritvita stränder, spännande utflykter och inte minst tre kvällar i skärgården ombord på kryssningsfartyget Birka Gotland.

Solskensön Bornholm kombinerar hisnande vita vyer utmed kusten med idylliska gränder i Rönne och de karakteristiska korsvirkeshusen i den gamla delen av staden. Världsarvsstaden Visby med de slingrande, rosenprydda gränderna, ringmuren och medeltida kyrkorna tar dig på en historisk upplevelse.

Här inbjuds vi till en Östersjökryssning med två av dess vackraste och mest dramatiska öar, Bornholm och Gotland. Du väljer själv om du vill upptäcka pärlorna på egen hand eller att boka en utflykt för att få se mer av dem med en guide som berättar allt du vill veta. Här finns något för alla sinnen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 25 augusti - söndag

  Avresa med buss mot terminalen, incheckning. Ombord på Birka Gotland finns det något för alla - god mat, shopping, spa, underhållning och dans! Vi börjar resan med en smakrik trerättersmiddag inkl. vinpaket i restaurang Salongen. Under kvällen tar vi del av kvällens underhållning – Birka Gotland show som hyllar våra vackra landskap och resmål genom sång och dans.

 • 26 augusti - måndag: Bornholm

  Frukostbuffé. Efter en lång sovmorgon når vi vårt första mål – danska Bornholm. Här väntar makalösa stränder och pittoreska små byar med korsvirkeshus och trånga gränder. Bornholm har det senaste året vunnit renommé som gastronomiska mecka. Passa på att testa öns egna specialiteter som rökt sill, kvalitetsostar, lakrits och choklad. Vi lägger till i hamnen i den charmiga huvudorten Rønne, på promenadavstånd från centrum och badstränder. Vill du uppleva ännu mer? Förboka någon av de utflykter som erbjuds och bocka av Bornholms största sevärdheter. Väl ombord väntar en kulinarisk buffémiddag med en gotländsk touch!

  Bornholm
 • 27 augusti - tisdag: Visby

  Frukostbuffé. När morgonen gryr skymtar Visbys stolta siluett i fören. Här finns också ett stort utbud av utflykter att välja på – exempelvis Lummelundagrottan. Heldagsutflykten till Fårö är en mycket populär tur så boka den i tid! Ett annat tips är att hyra en cykel och uppleva Visby från cykelsadeln. Vi stannar kvar ända till 18.00 så det finns gott om tid att sola, bada, gå på strövståg och hitta egna smultronställen innan vi intar skaldjursbuffén ombord.

  Visby
 • 28 augusti - onsdag: Hemresa

  Vi startar dagen med en brunch. Resan tillbaka till Stockholm spenderas kanske bäst på panoramadäck med milsvid utsikt över glittrande hav och grönskande öar. När vi angör Stadsgården på eftermiddagen har du hela kappsäcken full av soliga upplevelser.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/8NorrtäljeLångkryssning Bornholm & VisbyPå förfrågan5 575:-Boka på väntelista

Hotell

Birka Gotland
Välkommen ombord på Östersjöns nya nöjeskryssare, Birka Gotland – Viking Lines och Gotlandsbolagets gemensamma storsatsning. Här kommer du att kunna njuta av god mat, shopping, spa, underhållning och...
Resekalender
19/4Irland 2024från 22 575:-
Kontakta oss