Skip to main content

Vandring Cinque Terre 16-23 oktober 2024

Välkommen till en vandringsupplevelse utöver det vanliga!

Italienska Rivierans pärla där pittoreska byar klamrar sig fast vid klipporna och ger en fantastisk utsikt över det glittrande Medelhavet.

Här möter vi utmanande terräng, kulturell rikedom och enastående naturskönhet. Varje steg tar oss genom charmiga byar, doftande olivlundar och fantastiska panoramautsikter!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: 16 oktober

  På förmiddagen möter vi upp vår färdledare på Arlanda flygplats och tillsammans med resenärer från Skellefteå flyger vi mot Milano där vi landar runt lunchtid. Med vår gemensamma transferbuss tar vi oss vidare mot La Spezia och vårt hotell Firenze Continental****.

 • Dag 2: 17 oktober - Terre Classic 1,5 h vandring

  Vi tar tåget från La Spezia till Vernazzo där vi får tid att strosa omkring innan vi tillsammans med vår guide vandrar mot Corniglia. Corniglia ligger på en hundra meter hög brant udde, nära en kulle med många vingårdar runt omkring. Här har vi möjlighet att beundra de alla fyra byarna som utgör Cinque Terre. För att ta sig till centrum går vi på en ”Lardarnia” – en trappa med 377 trappsteg. Tid för lunch på egen hand innan vi tar tåget från ”Corniglia” till Riomaggriore. Här gör vi en kortare stadsvandring innan vi vid 16-tiden återvänder till La Spezia.

 • Dag 3: 18 oktober – Mesco Cape 3h vandring

  Efter frukost tar vi på oss vandringsskorna och beger oss till vår picknicklunch – sedan är det dags för vandring från Levanto till Monterosso, via Mesco Cape. Tidig eftermiddag är vi framme och får egen tid till att se oss omkring i den gamla staden. Monterosso är en av de fem små fiskelägen i nationalparken som lockar med både sandstrand, dramatisk klippkust och med stämningsfull stadskärna.

 • Dag 4: 19 oktober – Hidden Cinque Terre 3h vandring

  Idag tar vi tåget till Corniglia där vi startar dagens vandring till Volastra som ligger på en 350 meters höjd över havet. Volastra är en liten by där husen är byggda i halvcirklar för att anpassa sig till landskapet. Här äter vi en picknicklunch och njuter av landskapet. Därefter vandrar vi vidare mot Manarola – den pittoreska pyttebyn som klamrar sig fast i skrevorna av de stupande bergen utmed den italienska Rivieran. Även här finns det tid att se sig omkring innan vi tar tåget tillbaka till La Spezia.

 • Dag 5: 20 oktober – Palmaria Island 2-3 h vandring

  Vi vandrar sakta genom staden och ner till hamnen där vi kliver på färjan som tar oss till ön Palmaria Island. Här gör vi en tre timmars vandring och utforskar ön. Utsikten från Palmaria är fantastisk. På ena sidan ser vi ut över Poets Bay och den färgglada byn Portovenere och på andra sidan ser vi blått vatten och blå himmel. Även denna dag har vi picknicklunch som vi äter vid ett lämpligt tillfälle. Väl tillbaka tar vi färjan över till byn Portovenere för en närmare titt. Vi får egen tid innan båten tar oss tillbaka till La Spezia.

 • Dag 6: 21 oktober – Parma

  Dags att packa ner vandringsskorna och påbörja färden vidare mot Parma. Vår buss hämtar oss utanför hotellet och tar oss till vårt första stopp som är hos familjen LanFranchi. I över 20 år har familjen varit engagerad i produktionen av den berömda skinkan ”Prosciutto di Parma”, en produkt som är unik för sin naturlighet och sötma – som vi naturligtvis provsmakar! Därefter åker vi vidare mot Parma och vårt hotell Parma Centro****.

 • Dag 7-8: 22 – 23 oktober

  Dag 7. Dags för egna strövtåg. Alternativt kan ni besöka operahuset, flanera i gamla stan eller i stadens botaniska trädgård. Vill ni ta en längre promenad så tar ni Lungoparma, en stig längs floden Parma som erbjuder naturskön vandring bland stadens arkitektur och den avslappnade atmosfären vid vattnet. För dem som vill äter vi en gemensam middag på en trevlig restaurang.

  Dag 8. Efter frukost blir vi hämtade av vår buss som tar oss mot Milanos flygplats och vårt flyg hem till Sverige.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/10ArlandaVandringsresa Cinque Terre218 950:-Boka

Hotell

Hotell Cinque Terre
Hotell La Spezia - Firenze Continentale**** Hotel Firenze e Continentale ligger i en renoverad historisk byggnad med eleganta, luftkonditionerade rum. Du kan ta tåg till världsarvet Cinque Terre natio...
Resekalender
26/5Visby & Ystadfrån 5 375:-
Kontakta oss