Skip to main content

Havila nordgående med Geirangerfjorden 17-23 augusti 2024

Bo, sov och ät i en omgivning som speglar naturen vi seglar förbi!
Norska Kystrutens nya kryssningsrederi, Havila bjuder in till ett klimatsmart resande i ett av världens vackraste kustlandskap. Med norrgående kustrutt från Bergen till Kirkenes kommer vi in i några av världens vackraste fjordar, korsar polcirkeln in i polarlandet och seglar norr om Europas topp Nordkap – allt på dagtid. Vi möter norsk kultur och historia på vår resa. För att maximera vår resa finns många utflykter att boka. Fartyget blir vårt hem i några dagar och bjuder på fantastisk mat, avkoppling och naturupplevelser dygnet runt.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Vi samlas i Norrtälje för gemensam färd mot Arlanda, vi flyger via Oslo till Bergen, vestlandshuvudstaden med sina färgglada Unesco-listade byggnader längs Bryggen. När vi landat väntar en sightseeing med buss innan vi går ombord på Havilas Capella. Vi startar vår färd norrut från Bergen, porten till de norska fjordarna och början på ditt kustäventyr.

 • Dag 2

  Efter första natten ombord kan du börja dagen med att vinka till Havila Kystrutens huvudkontor nära Torvik. I Ålesund väntar en sällsynt samstämmig jugendstad med vackra tegelhus och sjöbodar, och därefter fortsätter vi vidare till den världsarvslistade Geirangerfjorden med sina stupbranta fjällsidor och vilda vattenfall.

 • Dag 3

  En ny morgon och vi lägger till invid kajen i anrika Trondheim som grundades för över tusen år sedan. Landmärket i staden är Nidarosdomen, Norges viktigaste kyrka och en av norra Europas största katedraler. Efter besöket här fortsätter båtturen ut på fjorden, genom en myllrande skärgård och vidare mot Nordnorge.

 • Dag 4

  På den här sträckan markeras att vi korsar polcirkeln och reser in i det arktiska riket. Det betyder sommar med midnattssol medan vintern har nattsvarta dagar – och kvällar med norrsken. Naturen är mäktig med norra Skandinaviens största glaciär, världens starkaste tidvattenström och möten med luftens majestät; havsörnen. På kvällen väntar Lofoten med fiskeläge, branta fjäll och vikingar

 • Dag 5

  Färden går vidare genom smala fjordar och vilda fjäll till Tromsø, en stad präglad av fångstkultur, polarexpeditioner och våghalsighet. Nu har du även kommit till samernas rike, Norges ursprungsbefolkning.

 • Dag 6

  Så långt norrut du kan komma – både på land och till sjöss. För många är besöket på Nordkap en höjdpunkt och ett mål med seglatsen längs den norska kusten. Här uppe i Polarlandet är naturen så ödslig och barsk den kan bli, men mellan nakna vidder och förrädiska klippor klamrar sig folk fast och skördar av naturen.

 • Dag 7

  Nu är du så långt österut du kan komma på din båttur när vi anländer till Kirkenes. Gränsen till Ryssland ligger bara några kilometer bort och interaktionen mellan människorna här i norr är så stor att gatuskyltar i Kirkenes står både på norska och ryska. Efter ankomst tar vår transferbuss oss till flygplatsen och vi flyger hem via Oslo och vi beräknas landa kl 16. Därefter bussresa tillbaka till Norrtälje igen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
17/8ArlandaHavila 20240817På förfrågan21 950:-Boka på väntelista

Hotell

Havila Capella
Havilas fartyg är lastade med världens största batteripaket. Det betyder att man kan åka fyra timmar i sträck utan utsläpp, helt tyst medan man åker i fjordarna. Maten som serveras ombord är från nors...