Skip to main content

Havila Norska kusten 15-21 maj 2024

Följ med oss längs den norska kusten!

Norska Kystrutens nya kryssningsrederi, Havila bjuder in till ett klimatsmart resande i ett av världens vackraste kustlandskap. Havila seglar den historiska norska rutten Bergen-Kirkenes t/r. Vi kommer nära öar, fjordar och arktisk natur och möter norsk kultur och historia på vår resa Kirkenes-Bergen. För att maximera din resa finns många utflykter att boka. Fartyget blir vårt hem i några dagar och bjuder på fantastisk mat, avkoppling och naturupplevelser dygnet runt.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Vi samlas i Norrtälje för gemensam färd mot Arlanda. Flyget avgår på eftermiddagen via Oslo till Kirkenes som ligger inne i en vik av Barents Hav. Ankomst till Kirkenes vid 20.00. Busstransfer till Thon Hotel Kirkenes där en middag serveras och vi övernattar.

 • Dag 2

  Frukost. I Kirkenes befinner vi oss så långt österut som vi kommer under resan. Under förmiddagen tar vår buss oss till hamnen och vårt fartyg, Havila Capella. Vi kastar loss 12.30 och får en god lunch ombord. Resan söderut med 33 hamnar ligger framför oss!

 • Dag 3

  God morgon Syttende mai – Norges nationaldag! Polarlandskapet förändras när vi seglar mot väster och söder igen. De stora vidderna ersätts av branta toppar. Den morgonpigga kan göra en utflykt till Nordkapsklippan, Europas nordligaste punkt tidig morgon. I Hammerfest, ”världens nordligaste stad” gör vi ett längre stopp och sen kväll anländer vi till Tromsö ”Nordens Paris”.

 • Dag 4

  En av resans höjdpunkter, vilda och idylliska Lofoten. Tidig morgon lämnar vi Harstad och siktar Lofotenöarna. Hela dagen möts vi av spektakulära vyer allt från spetsiga berg till kritvita sandstränder och fiskebyar med levande fiskeindustrier. Efter Stokmarknes går vi in i Raftsundet, ett 20 km långt sund mellan Lofoten och Västerålen. Om vädret tillåter går vi in i den smala Trollfjorden där du nästan kan vidröra klippväggen och kanske seglar havsörnarna med oss. I Svolvaer gör vi ett 2 timmar långt stopp som ger oss tillfälle att ta en öl på det lokala bryggeriet eller bara promenera bland de idylliska husen.

 • Dag 5

  Nu har vi kommit så långt söderut att vi korsar den norra polcirkeln och befinner oss mitt i Norge. Här går gränsen mot midnattssolens och norrskenets land och du kan bli döpt av havsguden Njord som ett bevis på din passage. De Sju Systrarna, en mytomspunnen bergsformation och det speciella berget Torghatten som har ett hål i mitten är några av dagens vyer. En utflykt till Vegaöarna som finns med på UNESCOS världsarvslista rekommenderas.

 • Dag 6

  Den breda Trondheimsfjorden tar oss tidig morgon till Trondheim där vi gör ett längre stopp på tre timmar. På en utflykt besöker man Nidarosdomen och får en sightseeing genom staden. Från nästa hamn, Kristiansund finns möjligheten att ta en utflykt på Atlanthavsveien, som har kallats världens vackraste bilväg. Den slingrar sig via åtta broar mellan holmar och skär längs med Norges nordvästra kust. Ombordstigning sker igen i Molde.

 • Dag 7

  Resans sista dag tar oss genom ett varierat kustlandskap med kala klippor och en labyrint av sund och vattendrag mellan de många öarna. Inåt landet ligger de stora fjordarna och glaciärerna. Vi ankommer Bergen på eftermiddagen och det är dags att gå i land och ta flyget mot Sverige.

Karta