Skip to main content

Kryssning Norska Fjordar 2-9 juni 2024

De norska fjordarna är utan tvekan bland de vackraste naturlandskapen i världen och lockar med dramatiska vyer. Vi glider fram med vårt kryssningsfartyg MSC Euribia, upplever de unika fjordarna med branta berg, dundrande vattenfall och smala dalar från första parkett. Ålesund har utsetts till Norges vackraste stad och från Flåm utgår den unika tågresan Flåmsbanan. Sista stopp blir hamnstaden Kiel varifrån det finns möjlighet att upptäcka Hamburg eller Lübeck.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Vi lämnar Norrtälje tidigt under morgonen och landar i Köpenhamn ca 12.00. Vår buss hämtar oss på flygplatsen och tar oss till hamnen. Klockan 17.00 kastar vi loss och en vacker kryssning påbörjas.

 • Dag 2

  Denna dag spenderas till havs och vi får möjlighet att njuta av fartygets alla faciliteter.

 • Dag 3

  Fjordlandskapet Hellesylt med Geirangerfjorden beskrivs som unikt och exceptionellt vackert. Den är som djupast ca 260 meter, medan fjällen runt omkring sträcker sig upp mot 1 600–1 700 m ö.h. Detta är en naturupplevelse du sent ska glömma. Vi lägger till med ankare vid Hellesylt. Boka gärna en utflykt för att uppleva så mycket som möjligt under dagen här. (08.00-21.00)

 • Dag 4

  Ålesund har utsetts till Norges vackraste stad, känd för sin Jugend-arkitektur och sitt unika läge. Staden är byggd på flera olika öar längst ut i Geirangerfjorden med fin utsikt över fjordlandskapet och Sunnmörsalperna. Vill du se ännu mer av det vackra landskapet kan du ta en dagstur längs den spännande Trollstigen eller själv gå upp de 418 trappstegen till Akslafjället mitt i staden. När du går runt på stadens gator kommer du upptäcka den tydliga arkitekturen med spiror, torn och detaljrika ornament. (07.00-17.00)

 • Dag 5

  Den lilla byn Flåm ligger i Aurlandsfjorden och omges av branta berg, dundrande vattenfall och smala dalar. Varför inte passa på med en upplevelse utöver det vanliga? Flåmsbanan har nämligen utsetts till världens mest fantastiska tågresa. Resan tar dig från fjorden till bergstopparna. Under den 20 kilometer långa tågresan får du se älvar som flyter genom djupa raviner, vattenfall som forsar nedför branta, snöklädda berg och fjällgårdar som liksom klänger sig fast utmed bergssidorna. (07.00-17.00)

 • Dag 6

  En dag till havs att koppla av.

 • Dag 7

  Den tyska hamnstaden Kiel är en perfekt utgångspunkt att uppleva Hamburg eller Lübeck, som är vida känd för sin väl bevarade medeltidscharm. (09.00-18.00)

 • Dag 8

  Vi ankommer till Köpenhamn tidig morgon och tar vår privata buss till flygplatsen och reser därefter mot Sverige, där vi landar ca 17.00. Buss åter till Norrtälje.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/6ArlandaNorska FjordarPå förfrågan18 575:-Boka på väntelista

Hotell

MSC Euribia
MSC Euribia är uppkallad efter den forntida gudinnan Eurybia som utnyttjade vindarna och vädret för att bemästra havet. Det som är väldigt unikt med fartyget är att de har förvandlat skrovet till ett...
Resekalender
19/4Irland 2024från 22 575:-
Kontakta oss