Skip to main content

Aten 28 april - 2 maj 2024

Välkommen till Aten!

Staden som döptes efter visdomens gudinna, Athena och anses vara demokratins vagga är rik på kultur och historia och där antiken möter framtiden.  Vi bor i Thisionområdet, nära den historiska stadskärnan Kerameikos och med gångavstånd till  ”gamla stan” Plaka och färgstarka Monastiraki med butiker och caféer. Där kan vi strosa i de trånga gränderna och njuta av en kaffe eller en Ozou.

Vi gör en stads-sightseeing , besöker Akropolisklippan med  Parthenon, vin- och olivgård, Korinthkanalen och den charmiga och romantiska hamnstaden Nafplio på Peloponessos.

Aten bjuder oss på mysiga barer och caféer och grekisk mat när den är som allra bäst.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  04.00 Avresa från Norrtälje mot Arlanda, Roger och Eva möter. SAS, SK1833 lyfter mot Aten 07.00. 11.40 Landar vi i Aten och vår svensktalande guide med buss möter upp och tar oss till Hotel Jason Inn. Vi lämnar bagaget och tar en kort promenad till en restaurang för lunch. Eftermiddagen är öppen för egna strövtåg i Thision-området för att känna de antika vingslagen, pulsen med barer och caféer eller den moderna shoppingen. Lunch inkl. dryck. 19.30 Promenad till middag på en närliggande restaurang, inkl. dryck.

 • Dag 2

  Frukost. 10.00 sightseeing med buss och promenad med stopp vid bl.a. Syntagmatorget, det grekiska parlamentet och Panathinaiko-stadion. Besök på vingården och tornet Pyrgos Vasilissis där man satte standarden för det moderna jordbruket, ett nationellt kulturarv. 14.00 Rundtur i slottet, stallen och trädgården. Vinprovning och lunch inkl. dryck i mullbärs-trädgården. 19.30 Promenad till en restaurang i närheten av hotellet, middag inkl. dryck

 • Dag 3

  Frukost. 10.00 Promenadsightseeing på Akropolisklippan med Parthenon, ett av världens underverk. Promenadskorna på! 12.30 Lunch inkl. dryck på prisbelönta God´s Restaurant som serverar det traditionella grekiska köket. Egen tid att besöka muséer, ta en kaffe i de mysiga gränderna i Plaka eller njuta på hotellets takterrass. 19.00. Promenad till kvällens restaurang, middag inkl.dryck.

 • Dag 4

  Frukost. 09.00 hämtar vår guide oss för en heldagsutflykt till Korinthkanalen och hamnstaden Nafplio. Sjötransportleden Korinth är ett av Greklands mest kända byggnadsverk och den förbinder Joniska havet med Egeiska havet. 12.00 Rundtur på olivgården Melas i Lygouriou, provsmakning och snacks. 14.15 Lunch inkl. dryck i Nafplio på Peloponessos, Greklands fd. huvudstad. Egen tid i denna romantiska stad där utsikten från borgen Palamidi är hänförande. 17.00. Återresa mot Aten. 20.00 Avslutningsmiddag inkl. dryck på en trevlig restaurang.

 • Dag 5

  Frukost. 09.30 hämtar vår buss oss för att ta oss till flygplatsen. SK1834 avgår 12.30 och landar på Arlanda 15.10. Buss åter till Norrtälje.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/4ArlandaAtenMer än 815 975:-Boka

Hotell

Hotell Jason Inn***
Hotel Jason Inn*** Ett omtyckt hotell som ligger i Thisionområdet nära till Atens historiska centrum men också till trevliga gator med shopping och uteliv. Takterrass (säsongsöppen) med utsikt över Ak...
Resekalender
19/4Irland 2024från 22 575:-
Kontakta oss