Skip to main content

Kryssning Grekland & Kroatien med Royal Caribbean 10-18 maj 2024

Barcelona – Neapel – Sicilien – Korfu – Kotor – Zadar – Ravenna (Venedig)

Kryssningar är otroligt populära och det är lätt att förstå varför! Att åka på en kryssning innebär att semestra i världsklass. Du går och lägger dig på en plats i världen och vaknar upp på en annan, utan att behöva packa upp väskan mer än en gång! I år kryssar vi med Explorer of the Seas som tar oss till fantastiska destinationer!

Under denna resa ingår bland annat en hotellnatt i Barcelona, helpension ombord på Explorer of the Seas samt buss och färdledare från Norrtälje!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Vi lämnar Norrtälje tidig morgon och från Arlanda flyger vi till Barcelona. Efter incheckning på vårt hotell Catalonia Eixample 1864**** promenerar vi till en trevlig lunchrestaurang. Efter lunch får vi tid att se mer av staden och dess härliga stränder, populära shoppinggator och sin fantastiska arkitektur och natur – allt i en och samma stad! Middag på egen hand.

 • Dag 2

  Frukost på hotellet. Vår gemensamma transfer tar oss ner till hamnen där vi kliver ombord på fartyget Explorer of The Seas som avgår kl. 17. Njutbara dagar ombord och spännande destinationer väntar! Boka till utflykter eller upplev resmålet på egen hand!

 • Dag 3

  En heldag för att utforska fartyget! Här kan ni passa på att spendera en stund i fartygets spaavdelning, eller fartygets härliga poolområde. Ni kan även underhålla er med lite shopping och musik från de olika barerna som finns ombord – spendera dagen med det du tycker mest om!

 • Dag 4

  Idag besöker vi Neapel – den största staden i södra Italien som är känd för en förtrollande blandning av gammaldags charm och modernt driv. Här kan ni besöka Neapels gamla kyrkor i den gamla stadskärnan, t ex San Domenico Maggiore med sitt imponerande tak av guld eller kanske prova på en riktig napolitansk pizza!

 • Dag 5

  Välkomna till Sicilien – medelhavets största ö! Vi kliver av i staden Messina som är en vacker provins med spännande bergsbyar, gammal historia, medeltida kyrkor och härliga stränder. Staden erbjuder en mängd lokala rätter, den Sicilianska maten anses av många – även av italienare själva vara landets bästa! [F, L, M]

 • Dag 6

  Vi anländer till Korfu stad – staden som inte liknar många andra Grekiska städer. Här syns tydliga drag från både Italien, Frankrike och England i en medelhavsarkitektur med både charm, stil och historia. Här kan ni strosa runt på gatorna i gamla stan, som dessutom är med i UNESCO´s världsarvslista. Med sin rika kombination av gamla fiskebyar och fantastiska stränder är Korfu den perfekta platsen att besöka.

 • Dag 7

  Välkommen till Kotor - staden som ligger i den norra delen av Montenegros kuststräcka, längst in i en bukt som påminner om Norges sagolika fjordar. Här väntar en av de bäst bevarade medeltidsstäderna vid det Adriatiska havet. Strosa förbi kyrkor, klocktorn och torg på de trånga kullerstensgatorna och förflyttas bak i tiden av denna historiska plats.

 • Dag 8

  Vi anländer till Zadar – den 3000 år gamla staden som idag är en välbesökt hamnstad vid det Adriatiska havet. Här väntar romerska ruiner, pittoreska kaféer, vackra byggnader och kristallklart vatten. Missa inte den populära gågatan ”Kalelarga”, där du kan ta en paus vid kaféerna och svalka dig med en glass. En bit bort hittar ni det vackra tornet ”Bell Tower” som erbjuder fantastisk utsikt över staden.

 • Dag 9

  Vi kommer fram till vår slutdestination – Ravenna (Venedig). Här väntar en gemensam stadsvandring med lunch (inkl. dryck) innan vår resa från Bologna tillbaka till Norrtälje väntar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
10/5ArlandaRoyal Caribbean På förfrågan22 575:-Boka på väntelista

Hotell

Explorer of The Seas
Men sina 311 meters längd och 138 000 ton, har hon en maxkapacitet på 4290 gäster. Med 1180 besättningsmedlemmar kommer vi att bli väl omhändertagna ombord! Varje dag på Explorer of the seas från 2000...
Resekalender
24/3Mamma Mia the Partyfrån 3 350:-
Kontakta oss