Skip to main content

Kryssning till Höga Kusten med Birka Gotland 11 - 13 juni 2024

Välkommen till världsarvet – Höga kusten!

Höga Kusten tar andan ur sina besökare. De dramatiska klipporna som stupar rakt ner i havet är resultatet av världens största landhöjning, hela 800 meter sedan isen började smälta efter den senaste istiden - och den fortgår än i dag. Högakustenbron, Sveriges svar på Golden Gate och det mäktiga Skuleberget är några av de mest kända landmärkena. År 2000 upptogs Höga Kusten på Unesco:s världsarvslista, och har på senare år poppat upp som en av Sveriges främsta destinationer.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 11 juni - tisdag

  Samling vid Norrtälje busstation där vår buss väntar för färd mot Stadsgårdsterminalen. När vi har installerat oss i våra hytter väntar en utsökt trerättersmiddag som vi intar tillsammans medan vi sakta glider ut från Stockholm. Under kvällen blir det underhållning med shower, livemusik och uppträdanden. Njut av pianotoner eller vacker trubadursång i Selglarbaren. Och såklart är dansgolvet öppet med några av Sveriges bästa dansband på scen!

 • 12 juni - onsdag: Höga kusten med Härnösand

  Frukostbuffé. Vi vaknar upp i Härnösand – Höga kusten är utan tvekan en av norra Europas vackraste platser. Fartyget ligger ett stenkast från centrum med bevarade trähus och båtliv mitt i staden. Ni som har bokat utflykter samlas på kajen för att åka på dem och ni andra kan uppleva staden enkelt på egen hand. Transferbussar kör Djuphamnen – centrum t/r under dagen. Vid avresa kryssar vi sakta inomskärs från Härnösand upp till Skagsudde via Högakustenbron. Vi lovar dig en utsikt som inte finns någon annanstans i världen! Ombord dukas en avslutande buffé upp med smak av Norrland.

  Höga kusten med Härnösand
 • 13 juni - torsdag: Hemresa

  Vi startar dagen med en brunch och tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i SPA-avdelningen medan vi njuter av Stockholm Skärgård.

Karta

Resekalender
26/5Visby & Ystadfrån 5 375:-
2/6Norska Fjordarfrån 18 575:-
12/8Göta Kanal med Wadköping, Motala & Söderköpingfrån 6 795:-
17/8Havila 20240817från 21 950:-
25/8Långkryssning Bornholm & Visbyfrån 5 575:-
Kontakta oss