Skip to main content

Island 16 - 20 april 2024

Följ med till Island! Höjdpunkten på resan blir nationalparken Thingvellir, vattenfallet Gullfoss, varma källorna vid Geysir och den Blå Lagunen. Se den orörda naturen, ödsliga vidder, naturliv, mäktiga krafter och total tystnad var du än befinner dig.

Välkomna att boka in er och upplev det bästa av Island!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 - ankomst till Island

  Avresa från Stockholm 13.55. Ankomst i Keflavik kl. 15.10. En svensktalande guide möter upp i ankomsthallen. Tillsammans åker vi till Blå Lagunen för bad och sedan vidare till hotellet där vi checkar in. Gemensam välkomstmiddag. (M)

 • Dag 2 - heldagstur till Borgarfjördur

  Vi kör från Reykjavik till Borgarnes och passerar den svenskbyggda undervattenstunneln i Hvalfjördur. I Borgarnes får vi njuta av två fantastiska historiska utställningar. Den första berör vikingarnas bosättning på Island och den andra handlar om den legendariske vikingen Egill Skallagrimsson. Sen är det dags för lunch. Vi kör till den historiska gården Reykholt där några av de isländska sagorna utspelas. Vi besöker Snorrastofa där den fornnordiske Snorri Sturlusons historia och verk bevaras. Vi njuter av västra Islands vackra natur och besöker den varma källan Deildartunguhver, vattenfallen Hraunfossar och Barnafossar. Vid bra väder ser man över dalgången enda till glaciärerna Eiriksjökull och Langjökull. Kvällen ledig. Längd: 8 timmar. (F,L)

 • Dag 3 - Gyllene Cirkeln

  Gyllene Cirkeln är en utflykt till många av naturens underverk som Island är känt för. Vi kör österut och börjar med ett besök på Nobelpristagaren Halldor Laxness gamla hem som numera är ett museum. Där får vi en grundlig genomgång av historiken runt Halldor och hans livsverk med en ljudguide. Vi fortsätter till nationalparken Thingvellir där det isländska Altinget grundades år 930. Där får vi också se den kontinentalspricka som delar den Eurasiska kontinentalsockeln från den Nordamerikanska. Därifrån åker vi till Islands största vattenfall, Gullfoss. Där stannar vi för lunch innan vi åker till de varma källorna i Geysir området. På hemvägen passerar vi det forna biskopssätet i Skálholt och kraftvärmeverket Hellisheidarvirkjun. Kvällen ledig. Längd: 8 timmar (F, L)

 • Dag 4 - Stadsrundtur i Reykjavik

  Vi besöker Reykjaviks historiska och moderna delar. Höjdpunkterna på turen blir det nya konserthuset Harpa, Hallgrimskyrkan, presidentresidenset, Hafnarfjördur och Perlan. Längd: 3 timmar. Eftermiddagen ledig för egna aktiviteter. Gemensam avslutningsmiddag. (F,M)

 • Dag 5 - hemresa

  Transfer till flygplatsen i Keflavik tidigt på morgonen. (F)

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/4ArlandaIsland216 995:-Boka

Hotell

Hotel Frón
Hotel Frón har ett utmärkt läge vid shoppinggatan Laugavegur i centrala Reykjavik. Här erbjuds rum och lägenheter med eget badrum och gratis WiFi. Alla lägenheter har kök. Boendena på Frón Hotel har p...
Resekalender
1/12Fotbollsweekend 2023från 11 395:-
Kontakta oss