Skip to main content

Rundresa på storslagna Irland 19-26 april 2024

Irlands dramatiska historia och magnifika landskap har alltid fascinerat och lockat människor från jordens alla hörn. Under denna resa får vi tillsammans möjlighet att uppleva detta storslagna land med alla dess spännande sevärdheter!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Vi samlas på morgonen för gemensam avfärd mot Arlanda. Ceád Mile Fáilte! Välkommen! Ankomst till Irland och Dublins flygplats ca 11.00. Vår guide möter upp oss och vi påbörjar vår rundresa med en färd mot Killarney där de två första nätterna spenderas. Resan tar cirka fyra timmar, men vi stannar för en lunchpaus samt besöker Cahir Castle som är en av de största slotten på hela Irland. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet (M)

 • Dag 2

  Efter frukost väntar vackra landskap under den berömda rutten Ring of Kerry, den mystiska och oförstörda regionen av Irland. Dess spektakulära skönhet är ofrånkomlig och beskrivs ofta som en av de mest natursköna vägarna i Europa. Här finns några av Irlands vackraste stränder, urgamla arvegods såsom i Iron Age Forts & Ogham Stones, gamla kloster och ett landskap som karvats ut av den senaste istiden för 10.000 år sedan!
  Första stoppet blir i byn Glenbeigh och Kerry Bog Village. Under besöket får vi lära oss hur en liten by fungerade under 1800-talet. Efter besöket finns tid att njuta av en utmärkt Irish Coffee. Vi fortsätter på ringen och anländer till en fårfarm i Kerry. Här ger fårfarmaren oss en imponerande uppvisning av sina vallhundar och det dagliga livet på en farm. Det är otroligt hur enkelt det ser ut för dem att med hjälp av sina hundar lugnt samla ihop och föra in fåren i sin fålla. Efter showen finns det möjlighet att ställa frågor och att få bekanta sig lite närmare med de ulliga djuren. Vi stannar och äter lunch på vägen. Dagen avslutas med middag på hotellet. (F, M)

 • Dag 3

  Vi checkar ut från hotellet och fortsätter vår rundresa mot Mizen Head, Irlands sydvästligaste punkt. På vägen besöker vi Molly Gallivans, en lantgård omgiven av förtjusande vyer. Rundturen speglar irländsk kultur och livsstil förr i tiden. Mizen Head i Country Cork ligger längst ut på en halvö och är en stor turistattraktion på Irland, känd för sina dramatiska klipplandskap och fantastiska vyer. Har vi tur kan vi se sälar, delfiner och även valar härifrån. Vi stannar till i Crookhaven där vi får möjlighet att
  avnjuta en lunch i vacker miljö. Efter lunch fortsätter vi mot Bantry. Gemensam
  middag på hotellet (F, M)

 • Dag 4

  Efter frukost reser vi mot Cliffs of Moher, en av Irlands största turistattraktioner. 214 meter över havet sträcker sig de magnifika klipporna som är 8 km långa. O´Briens torn står stolt och blickar över klipporna. Från Cliffs of Moher kan man, en klar dag se Aranöarna, Galway Bay, The Twelve Bens, The Maum Turk-bergen i Connemara och Loop Head i söder.

  Resan fortsätter genom Burrenområdet i County Clare, ett fascinerande kalkstenslandskap av platåer och backar. Västra sidan inkluderar de majestätiska Cliffs of Moher, Aran öarna och Connemaras stränder. Burren är en historisk och arkeologisk guldgruva. Här finns mer än 90 megalitgravar, stendösar, ett keltiskt high-cross och ett antal ringfort. Vi kommer slutligen fram till Galway där vi efter incheckning på vårt hotell påbörjar en stadsrundtur. Galway är bäst att göra till fots eftersom den gamla stadskärnan är väldigt liten och full av smala men intressanta gränder att utforska. Staden har medeltida drag och vid vissa ställen kan man fortfarande se den gamla stadsmuren. Under rundturen får vi se Lynch´s Castle, Eyre Square, Spanska arken och katedralen. (F, M)

 • Dag 5

  Idag gör vi en utflykt i det vackra landskapet Connemara. Vi får en insikt i livet på den irländska västkusten och besöker vackra Kylemore Abbey.
  Kylemore kloster är den äldsta benediktinska kyrkan i Irland. Nunnorna som bor här sedan 1920 har en lång historia som når tillbaka 340 år. Före nunnorna ägdes huset av Mitchell Henry, en engelsk affärsman som blev förälskad i det fagra landskapet här. Han byggde även en gotisk kyrka som ett minne av sin hustru som gick bort i sjukdom alldeles för tidigt. Vi får en naturskön resa tillbaka till Galway där en gemensam middag väntar. (F, M)

 • Dag 6

  Vi checkar ut från hotellet och påbörjar resan genom landet mot huvudstaden – Dublin. På vägen gör vi ett stopp vid Kilbeggan Distilleri Experience som ligger i den lilla byn Kilbeggan vid floden Brosna. Kilbeggan är ett av Irlands äldsta licenserade destillerier, från år 1757. Ett stycke från gården produceras whiskeyn idag och traditioner från generation till generation brukas än idag i tillverkningen. Ni får lära er hur hela tillverkningsprocessen går till. (F, M)

 • Dag 7

  Fri dag för egna strövtåg. Dublin erbjuder mycket att se och uppleva. Huvudgatorna för shopping är Grafton Street på södra sidan av floden Liffey och Henry Street på norra sidan. Det finns ett stort utbud av affärer, från exklusiva butiker till billigare alternativ. För den historieintresserade är det bara att dyka in i Dublins historia, t.ex. Trinity Universitets gamla bibliotek och historiska byggnader runt om i staden. (F, M)

 • Dag 8

  Efter frukost så tar vår transferbuss oss till flygplatsen och vi påbörjar flygresan mot Arlanda. (F)

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/4ArlandaIrland 2024På förfrågan22 575:-Boka på väntelista

Hotell

Hotell under rundresan
The Parkavon Hotel ***, Killarney The Maritime Hotel ****, Bantry Victoria Hotel ***, Galway Iveagh Garden Hotel ****, Dublin
Resekalender
19/4Irland 2024från 22 575:-
Kontakta oss